Η ομαλοποίηση των σχέσεών με το Ισραήλ προχωρά γοργά, υποστηρίζει η Άγκυρα




Η ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ προχωρά κανονικά και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό σημείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν.

«Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων, οι οποίος και συνεχίζονται, βάσει των όρων που έχει θέσει η Τουρκία. Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωσή τους. Νέες επαφές προγραμματίζονται για το εγγύς μέλλον.

»Μετά από μια τελική συμφωνία σχετικά με τις αποζημιώσεις και την άρση του αποκλεισμού της Γάζας, αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας και η πλήρης ομαλοποίηση των σχέσεων», είπε ο Τούρκος εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως η «ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και τα παλαιστινιακά εδάφη είναι ζωτικής σημασίας θέμα για την Τουρκία».

Στο μεταξύ, στις 8 Απριλίου, συναντήθηκαν στο Λονδίνο αντιπροσωπείες Τούρκων και Ισραηλινών. Η επόμενη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών είχε προγραμματισθεί για σήμερα, αλλά παραμένει άγνωστο αν τελικά έγινε.

Σε κάθε περίπτωση η επαναπροσέγγιση Ισραήλ-Τουρκίας, ακόμα και αν τελικά υπάρξει, θα είναι ευκαιριακή, με γνώμονα κυρίως τις εξελίξεις στην Συρία και την εμπλοκή του Ιράν στη Μέση Ανατολή. Ουδείς αναμένει την παλαιά εγκαρδιότητα μεταξύ των δύο χωρών, καθώς η ισραηλινή πλευρά αντιμετωπίζει, όχι άδικα, με επιφύλαξη το καθεστώς Ερντογάν.

Με πληροφορίες από http://www.hurriyetdailynews.com/talks-with-israel-advancing-toward-final-step-turkey-says.aspx?pageID=238&nID=98305&NewsCatID=510

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: