Εξετάζει μέτρα κατά του Κουτσοκούμνη ο ΚΟΑ για την εμφάνισή του με την τουρκική φανέλα




Η εμφάνιση του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωστάκη Κουτσοκούμνη σε φιλικό αγώνα στην Κωνσταντινούπολη, φορώντας τη φανέλα με το τουρκικό εθνόσημο, θα απασχολήσει συνεδρία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού την ερχόμενη Παρασκευή.

Πάντως, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, δεν επιτρέπεται στον ΚΟΑ να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των ομοσπονδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», υπάρχουν ωστόσο άλλα μέτρα τα οποία μπορεί να λάβει ο ΚΟΑ εναντίον οποιουδήποτε αθλητικού παράγοντα ο οποίος επιδεικνύει αντιαθλητική συμπεριφορά.

Όπως αναφέρθηκε αρμοδίως στον «Φ», εάν για παράδειγμα κριθεί από τον ΚΟΑ ότι η συμπεριφορά κάποιου αθλητικού παράγοντα είναι αντιαθλητική, ο οργανισμός έχει το δικαίωμα να παραπέμψει τον παράγοντα στην Ανώτατη Δικαστική Επιτροπή Αθλητισμού (ΑΔΕΑ). Η παραπομπή στην ΑΔΕΑ είναι το αυστηρότερο μέτρο που μπορεί να λάβει ο ΚΟΑ κατά οποιουδήποτε αθλητικού παράγοντα. Επιπρόσθετα, ο ΚΟΑ έχει τη δυνατότητα, εφόσον διαπιστώσει ότι κάποια ομοσπονδία λειτουργεί εκτός αθλητικών πλαισίων, να αποφασίσει περιορισμούς στις επιχορηγήσεις.

Για το θέμα που προέκυψε με τον κ. Κουτσοκούμνη, ο ΚΟΑ μπορεί να αποφασίσει και να υποδείξει στον πρόεδρο της ΚΟΠ ότι οι χειρισμοί του είναι εκτός γραμμής του Οργανισμού αλλά και εκτός πολιτικού πλαισίου του Υπουργείου Εξωτερικών. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις από την εμφάνιση του κ. Κουτσοκούμνη με τη φανέλα με το τουρκικό εθνόσημο.

Σε ανακοίνωσή του το προσφυγικό σωματείο της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, στην πιο δυναμική ανακοίνωση που εκδόθηκε από ποδοσφαιρικό σωματείο για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζει ότι ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης «δεν μας εκφράζει και ούτε μπορεί να μας αντιπροσωπεύει πλέον. Μόνο ντροπή και αποτροπιασμό μας προκαλεί η συμπεριφορά του προέδρου της ΚΟΠ».

Την παραίτηση Κουτσοκούμνη από την ΚΟΠ ζήτησαν χθες και πολιτικά κόμματα. Το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ανέμενε από τον πρόεδρο της ΚΟΠ να απολογηθεί για την ενέργειά του. «Για το ΔΗΚΟ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τον κ. Κουτσοκούμνη από την υποβολή παραίτησης».

Εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Κωνσταντίνος Φιλαρέτου ανέφερε ότι αναμένουν «ότι όλα τα σωματεία της ΚΟΠ και αρχής γενομένης τα προσφυγικά σωματεία, θα απαιτήσουν έκτατη γενική συνέλευση για να αντικαταστήσουν τον κ. Κουτσοκούμνη, αφού ο ίδιος δεν έχει την ευθιξία να παρατηθεί». Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλυλεγγύη Γιάννης Σελινόπουλος ανέφερε ότι η παραμονή του κ. Κουτσοκούμνη στη θέση του προέδρου της ΚΟΠ αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες της χώρας.

Πηγή: Νέαρχος Κυπριανού, Φιλελεύθερος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: