Ξαφνική κινητικότητα: “Μαλάκωσε” υποτίθεται ο Σόιμπλε, πρόοδο “βλέπουν” Κομισιόν-Γερούν




Έτοιμος για κάποιες “παραχωρήσεις” στο μέτωπο της Ελλάδας φαίνεται να είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με προϋπόθεση όμως οι αριθμοί του προγράμματος στήριξης να βγαίνουν.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών δήλωσε πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει ευέλικτα ποιες μεταρρυθμίσεις θα υλοποιήσει προκειμένου να εφαρμόσει το Μνημόνιο, εφόσον το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει συμφωνηθεί.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με την SZ, η Ελλάδα αποδεσμεύεται από την υποχρέωση να υλοποιήσει την αμφιλεγόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση για να λάβει οικονομική στήριξη.

Σύμφωνα πάντως με το Reuters, εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού προειδοποίησε πως πρέπει να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα, προσθέτοντας πως έχει ήδη υπάρξει αρκετή ευελιξία στο ελληνικό πρόγραμμα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: «Πρόοδο» βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόσο στην τεχνική εργασία που γίνεται στην Αθήνα όσο και στις διαβουλεύσεις μεταξύ των θεσμών για την έναρξη της αξιολόγησης.

Όπως ανέφερε η αρμόδια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ, «τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται στην Αθήνα, όπου συνεχίζεται η πρόοδος στην προετοιμασία της επιστροφής των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα».

Ερωτηθείσα σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση των υψηλόβαθμων στελεχών των θεσμών στις Βρυξέλλες, η ίδια ανέφερε πως «η Επιτροπή δεν επιβεβαιώνει τις λεπτομέρειες τέτοιων συναντήσεων», ωστόσο σημείωσε πως «πολλές διαβουλεύσεις λαμβάνουν χώρα μεταξύ των θεσμών που εμπλέκονται στο ελληνικό πρόγραμμα», υπογραμμίζοντας πως και σε αυτό το πλαίσιο σημειώνεται «πρόοδος».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η Ελλάδα τον τελευταίο μήνα έχει σημειώσει μικρή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του στην ολλανδική βουλή.

“Οι θεσμοί συνεχίζουν τις εργασίες αλλά τον τελευταίο μήνα δεν καταγράφεται μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις”, σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι περιμένει “σύντομα” την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα για συνέχιση των διαβουλεύσεων.

Σχολιάζοντας το θέμα του ασφαλιστικού, σημείωσε ότι έχουν γίνει ήδη πολλές περικοπές στις συντάξεις. «Το ερώτημα είναι τι μπορεί να γίνει», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό αλλά δεν μπορεί να συνυπολογιστεί στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση.

http://mignatiou.com/2016/03/akra-tou-tafou-siopi-tsimoudia-gia-to-perifimo-dipno-ton-daniston-stis-vrixelles/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: