Τα υπονοούμενα γνωστού Αμερικανού αναλυτή για την Τουρκία και την αλ Κάιντα




Στον ιστότοπο της δεξαμενής σκέψης American Enterprise Institute δημοσιεύεται καταχώρηση του αναλυτή Michael Rubin σχετικά με τη σύνδεση της Τουρκίας με την Αλ Κάιντα, όπου ο αναλυτής εντοπίζει σημαντικά ζητήματα όσον αφορά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνει το αίτημα της Τουρκίας, το οποίο οι λοιποί εμπλεκόμενοι δεν αντιμετώπισαν σοβαρά, να ενταχθούν οι κουρδικές οργανώσεις YPG και PYD στην ίδια κατηγορία με το Ισλαμικό Κράτος και με το Nusra Front, οργάνωση συγγενή με την Αλ Κάιντα.

Εναλλακτικά ο Τούρκος πρόεδρος πρότεινε να αντιμετωπιστεί το Nusra Front με το ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεται το PYD. «Δηλαδή», σημειώνει ο αναλυτής, «ο πρόεδρος Erdogan ζήτησε να υποστηριχθεί από τη Δύση μια οργάνωση συγγενής με την Αλ Κάιντα, εντείνοντας τις κατηγορίες ότι η Τουρκία διατηρεί διασυνδέσεις με το Nusra Front, παρότι [οι κατηγορίες] δεν έχουν εκφραστεί ανοικτά».

Ο αναλυτής σημειώνει επίσης ότι τα ανωτέρω καταδεικνύουν ότι το πρόβλημα της τρομοκρατίας δεν προέρχεται μόνο από τη Συρία, καθώς υπάρχει ένα χέρι βοηθείας από την προεδρική κατοικία του Erdogan.

ΕΔΩ Η ΑΝΑΛΥΣΗ: https://www.aei.org/publication/of-erdogan-and-al-qaeda/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: