Γεροβασίλη για Καμμένο και παραίτηση Μουζάλα: Δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής




ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Επιμένει στην παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Δεν έχει την εμπιστοσύνη μας, τόνισε επανειλημμένα ο κ. Καμμένος, που άκουσε τον κ. Τσίπρα να του λέει ότι κατανοεί τις ενστάσεις του.

Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει ζήτημα κυβερνητικής συνοχής, το πρόβλημα αυτό θα λυθεί χωρίς να υπάρξει κυβερνητική κρίση, απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις για τις συνθήκες που δημιουργεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης το θέμα που ανέκυψε με τον κ. Μουζάλα και την επιμονή των ΑΝΕΛ να θέτουν θέμα παραμονής του στην κυβέρνηση.

Παρέπεμψε, δε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, και στις δηλώσεις του κ. Καμμένου ότι δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνοχής.

Ο κ. Μουζάλας βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Όπως αφέθηκε να εννοηθεί, ο Πρωθυπουργός δεν συμφωνεί με τον κ. Καμμένο. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ “χρεώνουν” στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ “υπερ-ευαισθησία” και “εθνικιστική τακτική”.

Σύμφωνα με πηγές μετά την λήξη της Συνόδου για το προσφυγικό και την επιστροφή Μουζάλα από Βρυξέλλες θα αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας όπως είπε ο υπουργός Άμυνας. Η κυβέρνηση, τόνισε, έχει την ψήφο εμπιστοσύνης μας, ο Μουζάλας δεν την έχει.

Οι ίδιες πηγές άφησαν να εννοηθεί ότι ο κ. Καμμένος έθεσε στον κ. Τσίπρα το δίλημμα «ή εγώ ή αυτός».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: “Εμμένουμε στις θέσεις μας. Ζητώ την παραίτηση του κ. Μουζάλα ο οποίος μπορεί να προέβη όπως ο ίδιος λέει ζητώντας συγνώμη σε λεκτικό ατόπημα αλλά παραυτά το θέμα είναι για μας πάρα πολύ σοβαρό και επιμένουμε τουλάχιστον από ευθιξία να υποβάλλει την παραίτησή του άμεσα. Όπως ξέρετε ο κ. Μουζάλας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός είπε ότι κατανοεί τις θέσεις τις οποίες του εκφράσαμε όπως και την ιδιαίτερη ευαισθησία του ελληνικού λαού και βεβαίως θέση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη ότι ακολουθεί την απόφαση των πολιτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περιμένοντας βεβαίως ότι ο κ. Μουζάλας με κανένα τρόπο δεν ήθελε να θέσει τέτοιο θέμα”, είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Και συνέχισε: “Από εδώ και πέρα θα περιμένει ο πρωθυπουργός τη λήξη της συνόδου υπουργών σε λίγο και την επιστροφή του κ. Μουζάλα για να ληφθούν οι αποφάσεις. Ξεκαθαρίζω πάντως ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιμένουμε ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη της ΚΟ των ΑΝΕΛ σε αντίθεση με την κυβέρνηση. Οφείλει να παραιτηθεί άμεσα. Οφείλει και για θέματα ευθιξίας. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη μας ο συγκεκριμένος υπουργός. Οι σχέσεις μας με τον κ. Τσίπρα είναι ξεκάθαρες όπως ξεκάθαρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης αλλά δεν έχει την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μουζάλας”.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (Δ) και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας (Α) παίρνουν μέρος σε παλαιότερη συνέντευξη τύπου για το προσφυγικό. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (Δ) και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας (Α) παίρνουν μέρος σε παλαιότερη συνέντευξη τύπου για το προσφυγικό. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Επιμένει ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος στη θέση του ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega υπογράμμισε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες και όταν γίνονται πληρώνονται.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πηγαίνει στη Σύνοδο και να έχουμε τέτοιες δηλώσεις που είναι επιζήμιες» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει μιλήσει λανθασμένα στο παρελθόν και για 150.000 πρόσφυγες που θα φτάσουν στην Ελλάδα και για ενσωμάτωσή τους στον πληθυσμό της χώρας.

Ο υπουργός Άμυνας, όπως ο ίδιος ανέφερε, μίλησε με τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είχε δει το επίμαχο βίντεο και επιφυλάχθηκε, ώστε να ενημερωθεί και να υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Μάλιστα, τόνισε ότι όταν βγήκε η σχετική ανακοίνωση κάλυψης του κ. Μουζάλα από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση του θέματος.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως επικοινώνησε και με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία ανέφερε ότι δεν τον καλύπτει η ανακοίνωση περί λάθους και συμφώνησαν να περιμένουν την επόμενη κίνηση του κ. Μουζάλα προτού υπάρξει νέα επικοινωνία.

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως έχει συγκαλέσει για αύριο το πρωί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπου θα τεθεί και το θέμα και έφερε ως παράδειγμα τις παραιτήσεις που έχουν υποβάλει κατά διαστήματα στελέχη του κόμματός του, όπως ο Παν. Σγουρίδης και ο Δημ. Καμμένος για ήσσονος σημασίας θέματα, όπως ανέφερε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος (3ος Α) με συνεργάτες του. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος (3ος Α) με συνεργάτες του. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
Πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί η δήλωση του Γιάννη Μουζάλα περί «Μακεδονίας».

Μετά και την έντονη αντίδραση του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, ο Γιάννης Μουζάλας, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε την παραίτησή του. Το θέμα απασχόλησε την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς την παρουσία του Πάνου Καμμένου. Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που προσήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Παιδείας Ν. Φίλης, Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, o Νίκος Παππάς και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Αυτή την ώρα πάντως βρίσκεται στο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος για τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις εντός της ημέρας, καθώς ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ για το θέμα του Γιάννη Μουζάλα. Η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ είπε: «Ο κ. Καμμένος ήταν σαφής. Εχει ζητήσει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το θέμα δεν είναι απλό, το να αποκαλεί ένας υπουργός την ΠΓΔΜ ”Μακεδονία” ισοδυναμεί με de facto αναγνώριση».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι υποστηρίζει πως ο Γιάννης Μουζάλας έπεσε έξω και στις προβλέψεις του για το προσφυγικό, με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα σε αυτήν τη δύσκολη θέση, με τους δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες.

O κ. Καμμένος, μιλώντας στο Mega, είπε: «Ο κ. Μουζάλας οφείλει αυτή τη στιγμή να παραιτηθεί. Δεν υπάρχουν γκάφες στην πολιτική. Στην πολιτική και στη ζωή όποιος κάνει λάθος το πληρώνει. Δεν μπορεί η κυβέρνηση από τη στιγμή που φεύγει ο πρωθυπουργός για να πάει ισχυρός στην Ευρώπη και συζητάμε τη διαγραφή του χρέους, να έχουμε δηλώσεις οι οποίες είναι εθνικά επιζήμιες. Να σας θυμίσω ότι ο κ. Μουζάλας πριν από έναν μήνα είχε κάνει μία δήλωση για 150.000 πρόσφυγες, ενώ η κυβέρνηση έκανε λόγο για 50.000 και το μάζεψε. Μετά έκανε λόγο για ενσωμάτωση και πάει λέγοντας. Από εδώ και πέρα θα υπάρχει ένα βίντεο, στο οποίο υπουργός θα αναφέρει την ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία”».

Μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή «Ιστορίες» του Σκάι, ο κ. Μουζάλας αποκάλεσε τα Σκόπια… «Μακεδονία.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ την Δευτέρα, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία». Όπως εξήγησε, «το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα».

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Μουζάλας.

Λίγο αργότερα, έσπευσε να ζητήσει συγνώμη. «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα», παραδέχθηκε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στον Αθήνα 9.84. «Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», πρόσθεσε.

http://mignatiou.com/2016/03/makedonia-apokalese-ta-skopia-o-giannis-mouzalas-tin-paretisi-tou-zita-i-n-d/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: