Προβάδισμα για τον Τράμπ και τη Χίλαρι: Σήμερα η “Σούπερ Τρίτη” και το “ξακαθάρισμα”




Στη μάχη της κάλπης μπαίνουν σήμερα οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών σε 11 πολιτείες σε όλη την Αμερική στο πλαίσιο της “Σούπερ Τρίτης”, πολλές εκ των οποίων στον αμερικανικό νότο.

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, τον πρώτο λόγο εξακολουθεί να έχει ο Ντόναλντ Τραμπ που με βάση τις προβλέψεις αναμένεται να επικρατήσει σε πολλές εξ αυτών.

Οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι καταφεύγει σε αοριστολογίες ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η κριτική που του ασκείται για το γεγονός ότι δεν έχει καταδικάσει ρητά την δράση της Κου Κλουξ Κλαν, ο πρώην αρχηγός της οποίας ξεκαθάρισε ότι τον υποστηρίζει.

Μιλώντας χθες στο NBC ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το ελαττωματικό ακουστικό που φόραγε για την “παράλειψή” του να απορρίψει κατηγορηματικά την υποστήριξη αυτή. “Κάθομαι σε ένα σπίτι στην Φλόριντα φορώντας ένα πολύ κακής ποιότητας ακουστικό που μου έδωσαν από το οποίο μπορούσε μετά βίας να ακούσεις τι έλεγε, όμως εγώ άκουγα πολλές φωνές” τόνισε στην εκπομπή “Today”.

“Απέρριπτα τον Ντέιβιντ Ντιουκ καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στο Facebook, στο Twitter και προφανώς, δεν είναι ποτέ αρκετό” πρόσθεσε.

Από την άλλη, ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής από την Φλόριντα θεωρείται από αρκετούς Ρεπουμπλικάνους ως το πρόσωπο που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον Τραμπ. Σχολιάζοντας το τελευταίο περιστατικό εξήγησε: “Δεν με νοιάζει πόσο ελαττωματικό ήταν το ακουστικό. Η Κου Κλουξ Κλαν ήταν απόλυτα ξεκάθαρη και εκείνος αρνήθηκε να την καταδικάσει”.

Ωστόσο, σε δημοσκόπηση του ORC για το CNN ο Τραμπ προηγείται με 49% έναντι 19% του Μάρκο Ρούμπιο, ενώ στους Δημοκρατικούς, η Χίλαρι Κλίντον απολαμβάνει δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι του Μπέρνι Σάντερς, λαμβάνοντας 55% έναντι 38% του γερουσιαστή του Βερμόντ.

Οι Ρεπουμπλικανοί θα ψηφίσουν για να δώσουν αντιπροσώπους στον εκλεκτό τους υποψήφιο σε Αλάσκα, Αλαμπάμα, Άρκανσο, Τζόρτζια, Μασαχουσέτη, Μινεσότα, Οκλαχόμα, Τένεσι, Τέξας, Βερμόντ και Βιρτζίνια ενώ οι Δημοκρατικοί στις ίδιες πολιτείες εκτός της Αλάσκα, ενώ θα μονομαχήσουν και στο Κολοράντο και την Αμερικανική Σαμόα.

http://mignatiou.com/2016/02/avrio-i-super-triti-12-amerikanikes-polities-psifizoun/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: