Προειδοποίηση για τρομοκρατική επίθεση από την Ασφάλεια Άγκυρας: “Μυρίζει” προβοκάτσια




«Προειδοποίηση για τρομοκρατική επίθεση λόγω του (Καθολικού) ‘Πάσχα΄από την Ασφάλεια» (της ‘Αγκυρας) αποκάλυψε στην ιστοσελίδα του το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα, η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας εξέδωσε προειδοποίηση ότι κατά τους εορτασμούς του Καθολικού Πάσχα οι τρομοκρατικές οργανώσεις ενδέχεται να οργανώσουν επεισόδια διαφόρων ειδών εναντίον μελών άλλων θρησκειών με προβοκατόρικο σκοπό.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι αυτό: Γιατί εκδίδουν προειδοποιήσεις αντί να λάβουν δρακόμντεια μέτρα ασφάλειας για την προστασία των λιγοστών Χριστιανών και Εβραίων, που ζουν στην Τουρκία;

Και γιατί να έχουν άδικο όσοι υποστηρίζουν ότι απλά στήνεται ένα προβοκατόρικο κτύπημα εναντίον των Χριστιανών και των Εβραιων για να ενοχοποιήσουν μετά τους Κούρδους…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας Άγκυρας, Mahmut Karaaslan, φέρεται να απέστειλε γραπτή προειδοποίηση σε όλες τις μονάδες αασφαλείας να είναι σε επιφυλακή για πιθανά επεισόδια, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα Κυριακή, στο πλαίσιο των εορτασμών του Πάσχα, θα πραγματοποιηθούν λειτουργίες και εκδηλώσεις σε εκκλησίες στην Τουρκία όπου προσέρχονται Χριστιανοί πολίτες.

Στην προειδοποίηση εκτιμάται ότι μπορεί τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS να έχουν κάνει αναγνωριστικές έρευνες σχετικά με Πρεσβείες, Προξενεία και θρησκευτικούς χώρους, όπου βρίσκονται πολλοί Χριστιανοί και Εβραίοι, ιδίως στην Τουρκία. Επίσης, αναφέρεται ότι η Hizbullah / Ilim, επειδή ενοχλείται από δράσεις όπως η διανομή φυλλαδίων, της βίβλου και της Αγίας Γραφής, ενδέχεται να προβεί σε επεισόδια, όπως απειλές και επιθέσεις, για να εκφοβίσει το λαό στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι απεσταλμένοι (των θρησκειών) .

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις, που επιθυμούν να επωφεληθούν από το περιβάλλον των διεθνών εξελίξεων, μέσω προβοκατόρικων ομάδων ή ατόμων θα στοχεύσουν να δώσουν την εικόνα ότι ασκείται πίεση σε πολίτες διαφορετικών θρησκειών και μπορείνα οργανώσουν διάφορα επεισόδια εναντίον χώρων προσευχής και πολιτών για να μποροέσουν να φέρουν σε δύσκολη θέση την Τουρκία στο εσωτερικό της χώρας και διεθνώς, φλέρεται να γράφει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Προειδοποίηση για εκκλησίες και συναγωγές

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε ότι πρέπει να ελέγχονται τα Cemevi (τόποι προσευχής των αλεβιτών) και τα τζαμιά, όπου προσεύχονται οι Caferi, καθώς και μη μουσουλμανικοί σύνδεσμοι και ιδρύματα, κυρίως εκκλησίες και συναγωγές, όπου προσεύχονται οι Χριστιανοί και Εβραίοι πολίτες στην Άγκυρα.

Επίσης, ζητήθηκε οι μονάδες της Διεύθυνσης Ασφαλείας να είναι σε επαγρύπνιση αναφορικά με περιοχές όπου συνωστίζεται κόσμος και δόθηκε οδηγία να εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα αναφορικά με την ασφάλεια των οχημάτων υπηρεσίας και την ασφάλεια του προσωπικού στις εισόδους δημοσίων χώρων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: