Αξιωματούχος: Ομοσπονδία στη βόρεια Συρία ανακοινώνουν εντός της ημέρας οι Κούρδοι!




Οι περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης, δήλωσε Κούρδος αξιωματούχος της Συρίας.

Η ανακοίνωση αυτή θα σηματοδοτήσει “τη διεύρυνση του πλαισίου του συστήματος αυτοδιοίκησης που έχουν εγκαθιδρύσει οι Κούρδοι και άλλοι”, πρόσθεσε ο Ίντρις Νάσαν, αξιωματούχος της υπηρεσίας εξωτερικών υποθέσεων του Κομπάνι, μιας από τις τρεις αυτόνομες περιοχές που ίδρυσαν οι Κούρδοι πριν από δύο χρόνια.

Οι περιοχές θα ονομαστούν Ομοσπονδία της βόρειας Συρίας, συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι η ομοσπονδία αυτή θα εκπροσωπεί όλες τις εθνότητες που ζουν εκεί.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Σαράντα πέντε μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν χθες 11 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη στο βόρειο Ιράκ, αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Από τις επιδρομές των τουρκικών F-16 και F-4 στην περιοχή του Καντίλ, όπου το PKK διατηρεί τις κύριες βάσεις του, καταστράφηκαν επίσης δύο αποθήκες πυρομαχικών και δύο θέσεις πυραύλων Κατιούσα, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βηρυτός, Λίβανος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: