Μειώθηκαν οι τιμές του αμερικανικού αργού, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών




Μείωση κατέγραψαν οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου σήμερα συνεχίζοντας τη διαμόρφωση της αρνητικής τάσης της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων αύξησης των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων, για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού μειώθηκαν κατά 10 σεντς στα 39,69 δολ το βαρέλι, γκρεμίζοντας το ψυχολογικό όριο των 40 δολ το βαρέλι. Είχε προηγηθεί η μείωσή τους κατά 1,66 δολ η 4% στα 39,79 δολ το βαρέλι στη χθεσινή συνεδρίαση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια μείωση των τιμών, για τα συμβόλαιο μηνός, από την 11η Φεβρουαρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου Brent διεθνούς προέλευσης αυξήθηκαν κατά 7 σεντς στα 40,54 δολ το βαρέλι, μετά την πτωτική πορεία τους, στην αρχή της συνεδρίασης. Στη χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψαν μείωση κατά 1,32 δολ το βαρέλι ή 3,2% στα 40,47 δολ το βαρέλι.

Στις αρχές της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου κατέγραφαν αύξηση κατά 50% σε σύγκριση με τα χαημλά επίπεδα τιμών που είχαν καταγράψει το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις αναφορών της βιομηχανίας που είχαν προδημοσιευτεί για αύξηση των πετρελαϊκών αποθεμάτων στις ΗΠΑ, κατά 9,4 εκατ βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Η αύξηση αυτή, είναι τριπλάσια από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς πετρελαίου, οι οποίοι ανέμεναν εβδομαδιαία αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου κατά 3,1 βαρέλια. Η αύξηση των αμερικανιών πετρελαϊκών αποθεμάτων συντηρεί την τάση μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου, ενώ εξανεμίζει τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων, επανατοποθετώντας το ψυχολογικό όριο συγκράτησης στα 40 δολ το βαρέλι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς  Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: