Η αλήθεια για τον Μουσταφά Ακιντζί: Εδωσε οριστικό τέλος στις ψευδαισθήσεις μας




Του Λουκή Γ. Λουκαΐδη

Επιτέλους ξεστόμισε ο κ. Ακιντζί όλα όσα πιστεύαμε ότι εκπροσωπούσε ως πολιτική που θα ακολουθούσε για το Κυπριακό και έδωσε οριστικό τέλος σε ψευδαισθήσεις προοδευτικότητας, φιλελευθερισμού ή και ανεξαρτησίας του από την εγκληματική πολιτική της Τουρκίας.

Αυτός είναι λοιπόν ο Ακιντζί, ο οποίος επανέλαβε επί λέξει την καθιερωμένη πολιτική της Τουρκίας από τον καιρό της εισβολής. Δεν θα αναφερθώ στις γελοιότητες κάποιων ότι ο κ. Ακιντζί είπε κάτι θετικό, δηλαδή ότι η ασφάλεια που θέλουν πρέπει να είναι ασφάλεια και για μας. Απλώς τους παραπέμπω στη Συνθήκη Εγγυήσεως που υποτίθεται ότι εγγυόταν την ασφάλεια όλου του πληθυσμού της Κύπρου (Ε/κ, Τ/κ) και είδαμε τα αποτελέσματα.

Επιμένουν όμως ορισμένοι στην ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατόν (που δεν είναι βεβαίως) εκπρόσωπος των Τ/κ να ακολουθήσει πολιτική διαφορετική από εκείνη της Τουρκίας. Η μόνη διαφορά του κ. Ακιντζί από τους άλλους Τ/κ συνομιλητές είναι η σοβαροφάνειά του, κάτι που προσθέτει στην ψευδαίσθηση ότι ήταν πιο λογικός. Μας μίλησε και για εκ περιτροπής προεδρία. Μας μίλησε για χρήστες και για ομοσπονδιακό σύστημα και για αυξημένες πλειοψηφίες πληθυσμού και γης Ε/κ και Τ/κ στον χώρο που θα κυβερνούν αντίστοιχα οι δύο κοινότητες. Μας μίλησε και για απελευθέρωση του Βαρωσιού, έναντι όμως νόμιμου τ/κ αεροδρομίου. Μας διαβεβαίωσε και για τη θετική οπωσδήποτε στάση της Τουρκίας για τις συνομιλίες.

Αρχίζοντας από το τελευταίο, πρέπει να συμφωνήσουμε με τον κ. Ακιντζί ότι η Τουρκία είναι πολύ αφοσιωμένη στη διαδικασία των συνομιλιών για τον απλούστατο λόγο ότι με αυτό τον τρόπο απενοχοποιείται συνεχώς καλύπτοντας τα εγκλήματά της και δημιουργεί και την εντύπωση διεθνώς ότι το Κυπριακό είναι απλώς μία διακοινοτική διαφορά. Επεδίωξε να φανεί φιλελεύθερος και φιλάνθρωπος υπερασπιζόμενος τους παράνομους χρήστες των περιουσιών των Ε/κ, λέγοντας ότι τα δικαιώματά τους τα κατοχυρώνει «ο νόμος για τα ανθρώπινα δικαιώματα» και δεν είναι σωστό να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους ξανά πρόσφυγες για να ικανοποιήσουμε τους προηγούμενους ιδιοκτήτες.

Κύριε Μουσταφά, φαίνεται ότι δεν ξέρεις ότι και απλούς ενοικιαστές αν μένουν πολλά χρόνια και χρειαστεί ο ιδιοκτήτης το σπίτι, μπορείς να τους ζητήσεις να φύγουν και σκέφτηκες τους παράνομους χρήστες που μπήκαν και καλοκάθισαν σε σπίτια που δεν πήραν καν άδεια από τους ιδιοκτήτες; Όσον αφορά την υπόθεση Δημόπουλος, εισηγούμαι να την ξαναδιαβάσεις, διότι παρόλη την χαμηλή ποιότητα της απόφασης, δεν φτάνει στο σημείο να δώσει δικαιώματα στους παράνομους χρήστες. Μιλάς για την επιστροφή του Βαρωσιού υπό τον όρο να δώσουμε νομιμότητα στο παράνομο αεροδρόμιο «Ερτζιάν». Εξισώνεις δηλαδή τις ψυχές των κατοίκων του Βαρωσιού με την απαίτηση να έχεις νόμιμο αεροδρόμιο. Αεροδρόμια έχει δύο η Κύπρος. Το άλλο τι το θέλεις; Για να ενισχύσεις το «κράτος» σου; Και οι Βαρωσιώτες όπου θέλουν ας πάνε. Τι φιλανθρωπία! Τι ευαισθησία!

Επιμένετε στην εκ περιτροπής προεδρία για να συμβαδίζει με την «πολιτική ισότητα». Τέτοιο σύστημα είνα ρατσιστικό και άσχετο με ομοσπονδία, όπως είναι και η λεγόμενη πολιτική ισότητα. Ποια ισότητα; Όλοι είμαστε ίσοι και έχουμε τα ίδια δικαιώματα, αυτή είναι ισότητα. Αυτό που πάντα θέλατε είναι πέραν της ισότητας. Είναι υπερπρονόμια σε μια υποτίθεται δημοκρατική κοινωνία. Βεβαίως αλλού το πάτε. Εκεί που σας σέρνει η Τουρκία.

Λες ότι υποτιμούμε τον ρόλο των Τ/κ. Αν είχε Τ/κ σαν τον μακαρίτη τον Μεχμέτ Ζεκιά και δεν τον εμπόδιζε η Τουρκία και κάποιοι σαν εσένα θα είχαμε σωστή λύση του Κυπριακού. Μιλάς για πλειοψηφίες των κοινοτήτων στις αντίστοιχες δύο ζώνες και παρουσιάζεσαι ευαίσθητος να μας δώσεις το δικαίωμα διαμονής στη ζώνη σας, που είναι αναπόσπαστο μέρος της πατρίδας μας, και δικαίωμα να χτίσουμε εξοχικό σπίτι όπως ένας Γερμανός ή ένας Βρετανός. Έτσι αντιλαμβάνεσαι την κοινή πατρίδα; Αυτή είναι βιώσιμη λύση; Ή είναι μόνιμη παράλυση και συγκαλυμμένος διαμελισμός; Κρίμα και αναμένανε ορισμένοι περισσότερα από σένα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: