Επίθεση Τσίπρα σε ΜΚΟ-εθελοντές για τα γεγονότα της Ειδομένης




Επίθεση κατά διαφόρων παραγόντων, που με τον «μανδύα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» ή άλλων που φέρουν τον τίτλο του εθελοντή εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αντιδρώντας έντονα στα χθεσινά γεγονότα στην Ειδομένη με εκατοντάδες πρόσφυγε να επιχειρούν την επικίνδυνη μετάβαση προς το έδαφος των Σκοπίων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται ένα απαράδεκτο γεγονός καθώς εκατοντάδες πρόσφυγες έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης και ενθαρρύνθηκαν από αγνώστους, από παράγοντες που φέρουν τον τίτλο του εθελοντή ή έχουν τον μανδύα των ΜΚΟ να επιχειρήσουν το επικίνδυνο πέρασμα προς τα Σκόπια. Πρόκειται για εγκληματική συμπεριφορά, είπε ο πρωθυπουργός και απηύθυνε έκκληση προς τους πρόσφυγες να μεταβούν στα οργανωμένα κέντρα υποδοχής που έχει ετοιμάσει η ελληνική πολιτεία και να μην επιχειρήσουν ξανά να περάσουν τα σύνορα, καθώς αυτά είναι ήδη κλειστά. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι προαναφερόμενοι παράγοντες εξαπατούν και παραπληροφορούν τους πρόσφυγες λέγοντάς τους ότι αν μεταβούν στα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας θα απελαθούν από την Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τις επίσημες ΜΚΟ, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και όλους τους διεθνείς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ειδομένη να ελέγξουν τη διακίνηση των πληροφοριών, ενώ τόνισε ότι οι κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπάλληλοι που εργάζονται στα κέντρα υποδοχής και την Ειδομένη έχουν καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, πέρα από τις δυνατότητές τους, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αποφασίστηκε να μην δημιουργηθούν μόνιμες εγκαταστάσεις στην Ειδομένη, καθώς τα σύνορα έκλειναν, προκειμένου να μην υπάρξει διασυνοριακό πρόβλημα.

Παραδέχθηκε ότι η συσσώρευση χιλιάδων ανθρώπων στα βόρεια σύνορα της χώρας έχει πάρει την μορφή ανθρωπιστικής κρίσης και κατηγόρησε και πάλι τις αποφάσεις για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, κάνοντας λόγο για μονομερείς ενέργειες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: