Ελπίζει στην σταθερή υποστήριξη από Τζιάνι Πιτέλα για Κυπριακό ο Σιζόπουλος




Προσδοκία για σταθερή υποστήριξη της Κύπρου από τον Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ο κ. Σιζόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Τζιάνι Πιτέλα στα γραφεία της ΕΔΕΚ στην πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά την ανάληψη της ηγεσίας της ΕΔΕΚ από τον Μαρίνο Σιζόπουλο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σιζόπουλος ατά τη συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις για τα φλέγοντα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τόσο την ΕΕ όσο και το Κυπριακό.

«Μπορώ να πω ότι βρήκαμε πλήρη κατανόηση στις θέσεις που διατυπώσαμε» ανέφερε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο πρόσωπο του Τζιάνη Πιτέλα η Κύπρος μπορεί να προσδοκεί ότι θα έχει ένα σταθερό υποστηρικτή των δίκαιων αιτημάτων της στο χώρο της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξήγησε πως ως εκ τούτου ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης θα συνεχίσει να έχει ισχυρή και εποικοδομητική σύνδεση μαζί του καθώς επίσης και μια εποικοδομητική συνεργασία για το μέλλον της ΕΕ αλλά και για τη στήριξη των κυπριακών θέσεων και για το Κυπριακό αλλά και για τα άλλα ζητήματα τα οποία απασχολούν κυρίως το Ευρωκοινοβούλιο.

Hλίας Μαυροκέφαλος, ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: