“Αρκαδία, η Ανείπωτη Ιστορία”: Η έκθεση του Νίκου Μουρκογιάννη στη Νέα Υόρκη




Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Μουρκογιάννη με τίτλο “Αρκαδία, η Ανείπωτη Ιστορία”.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσία του καλλιτέχνη την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος.

Η έκθεση κατέστη δυνατή με την ευγενική χορηγία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και των τμημάτων της στη Νέα Υόρκη, “Γέρος του Μωριά” και “Επαρχία Κυνουρίας”.

Επί τη ευκαιρία της εκδήλωσης ο “Γέρος του Μωριά” επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Γενικό Πρόξενο, πρέσβη κ. Ηλιόπουλο, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Νέα Υόρκη.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο χώρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη (69 East 79th Street, NY, NY 10075) έως τις 8 Απριλίου 2016. Ωρες επισκέψεως: Δευτέρα – Παρασκευή, εκτός επίσημων αργιών, 9 -2:30 μ.μ.

Αρκαδία, η Ανείπωτη Ιστορία
Αν ποτέ βρεθείτε στην Αρκαδία, να μια καλή συμβουλή: Προσπαθήστε να μείνετε σιωπηλοί. Περπατήστε ακολουθώντας ένα μονοπάτι στα όρια της θάλασσας και ακούστε. Ακούστε τα ελαιόδεντρα να τραγουδούν δόξες του παρελθόντος. Ακούστε το θρόισμα των φυλλωμάτων των θάμνων και τα νέα τους που μεταφέρει ο άνεμος από ψηλά. Ακούστε τον αφρό των κυμάτων και τον μαγευτικό τους φλοίσβο. Το καθετί σφύζει από ζωή και έχει να πει μια ανείπωτη ιστορία. Πάνω από όλα ακούστε την αυγή, το πρώτο λεπτό που ο ήλιος ανατέλλει από τα βάθη της θάλασσας. Εάν οι θεοί είναι αρκετά συμπαθείς μαζί σας και ακούσετε προσεκτικά, ο αέρας ίσως σας ψιθυρίσει το μεγάλο μυστικό της ζωής…..

MOURGKOYIANNIS02

Δύο λόγια για τον καλλιτέχνη…
Ο Νίκος Μουρκογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα και από το 1997 ζει στο Τορίνο της Ιταλίας όπου αποφοίτησε από το φημισμένο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδίου (European Institute of Design) με πτυχίο στην Οπτική Επικοινωνία. Εχει συνεργαστεί ως ελεύθερος δημιουργικός διαφημιστής με μερικές από τις πλέον διάσημες φίρμες στην Ιταλία.

Εχει επίσης συνεργαστεί με διάφορους σκηνοθέτες στην παραγωγή εμπορικών βίντεο και ταινιών μικρού μήκους. Το πάθος του για τη φωτογραφία έχει αναπτυχθεί παράλληλα με το ενδιαφέρον του στον οπτικό πειραματισμό και έχει συνεισφέρει έργα του σε πολλές φιλανθρωπικές δημοπρασίες. Η τελευταία του φωτογραφική έκθεση φιλοξενήθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: