Βενεζουέλα: Τέσσερις ώρες την ημέρα ανοιχτά τα καταστήματα
Την περιστολή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στις τέσσερις ώρες ημερησίως αποφάσισαν τα εμπορικά κέντρα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, στην προσπάθειά τους να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση αλλά και τις ελλείψεις σε… ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση η σφοδρή ξηρασία που προκάλεσε ο El Nino έφερε τα 18 υδροηλεκτρικά φράγματα της χώρας σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα νερού, με αποτέλεσμα οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας να είναι συχνότατο φαινόμενο στη χώρα, γράφει το Έθνος.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, η κρατική εταιρεία ενέργειας (Corpoelec) ζητά περικοπές στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας δύο φορές την ημέρα από τη 1 μέχρι τις 3 και μετά ξανά από τις 7 μέχρι τις 9 γεγονός που θεωρείται βέβαιο πως θα έχει συνέπειες και στην απασχόληση των υπαλλήλων των καταστημάτων.

Μετά από τρία συνεχόμενα χρόνια κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, η Βενεζουέλα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας, χειρότερης ακόμη κι από αυτήν της Αργεντινής το 2001.

Με τον πληθωρισμό να χτυπά τριψήφια νούμερα και το πετρέλαιο – από το οποίο βασίζεται η οικονομία της χώρας – να βρίσκεται σε bear market, οι αναλυτές είναι σχεδόν σίγουροι ότι η Βενεζουέλα θα βρεθεί μπροστά στη χρεοκοπία μέσα στο 2016, σύμφωνα με το CNBC.

Tον περασμένο μήνα ο πρόεδρος της χώρα Νικολάς Μαδούρο μιλώντας στο Κογκρέσο έκανε λόγο για «επείγουσα οικονομική κατάσταση»καθώς το ΔΝΤ εκτιμά ότι η οικονομία της Βενεζουέλας συρρικνώθηκε κατά 7% μέσα στο 2015.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: