Στο δικαστήριο “ο πιο μισητός άνθρωπος της Αμερικής”




Αντάξιος του τίτλου του… ως «ο πιο μισητός άνθρωπος στην Αμερική» και «Νούμερο 1 εθνικός εχθρός» εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ο Μάρτιν Σκρέλι, ο διαβόητος πρώην γενικός διευθυντής της φαρμακευτικής εταιρείας Turing Pharmaceuticals, η οποία πρόσφατα 55πλασίασε την τιμή φαρμάκου κατά του AIDS καθιστώντας το έτσι απρόσιτο για τους ασθενείς και προκαλώντας διεθνή κατακραυγή εναντίον του.

Ο Σκρέλι εμφανίστηκε την Πέμπτη σε δικαστήριο του Μπρούκλιν για να απαντήσει στις ερωτήσεις σχετικά με τις αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές πρακτικές του, αναφέρει το Έθνος.

Ωστόσο, αντί να αντιμετωπίσει την όλη διαδικασία με σοβαρότητα και στοιχειώδη ταπεινότητα ο 32χρονος προτίμησε να χαμογελά ειρωνικά και να κάνει περιπαιχτικές γκριμάτσες καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάκρισής του, καθώς και να επικαλείται την Πέμπτη τροπολογία του Συντάγματος για να μην απαντά στις ερωτήσεις του δικαστή.

Η στάση του ανάγκασε τον Ελάιζα Κάμινγκς, γιατρό και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εποπτείας και Κυβερνητικών Μεταρρυθμίσεων να -προσπαθήσει τουλάχιστον να- τον επαναφέρει στην τάξη λέγοντάς του. «Δεν είναι αστείο. Οι άνθρωποι πεθαίνουν και αρρωσταίνουν ολοένα και περισσότερο».

Στη συμβουλή του δικαστή να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τίθενται, εκείνος αντέδρασε λέγοντας: «Σκοπεύω να ακολουθήσω τη συμβουλή του συνηγόρου μου, ότι τις δικές σας».

Μετά την ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορός του του απέδωσε τη συμπεριφορά του πελάτη του σε «νευρικότητα». Κάτι πάντως που δεν φάνηκε ιδιαίτερα στην ανάρτηση που έκανε ο Σκρέλι το ίδιο βράδυ στο Twitter: «Δύσκολο να αποδεχτεί κανείς ότι αυτοί οι ανόητοι εκπροσωπούν την κυβέρνησή μας».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: