Συναπόφαση για τα ενεργειακά αναζητεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης




Λευκωσία: Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα επιδιώξει συναπόφαση για τις επόμενες κινήσεις στο πεδίο της Ενέργειας. Αυτό ανέφερε χθες στο Εθνικό Συμβούλιο ενημερώνοντας τα μέλη για τις επαφές του στο Νταβός.

Όπως συναφώς αναφέρει η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, ο Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε πως στο Νταβός είχε επαφές με εταιρείες υδρογονανθράκων. Είπε πως μετά τις ανακαλύψεις στο αιγυπτιακό κοιτασματο «Zohr» υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από εταιρείες κολοσσούς, προσθέτοντας πως θα επανέλθει επί του θέματος προσκαλώντας τα κόμματα για να πάρουν αποφάσεις.

Είναι σαφές πως οι επόμενες κινήσεις στο πεδίο της Ενέργειας, που θα ληφθούν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, θα επιδιωχθούν να γίνουν συλλογικά, δηλαδή από την κυβέρνηση και τα κόμματα. Αυτή τουλάχιστον είναι η πρόθεση.

Έσπασε το απόρρητο σε μερικές ώρες

Η χθεσινή απόφαση στο Εθνικό Συμβούλιο να δίνονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα έγγραφα των συνομιλιών στα κόμματα, με την προϋπόθεση να μη διαρρέουν, κράτησε μερικές ώρες.

Το έγγραφο που δόθηκε χθες, που αποτελούσε τα σημεία που παρουσίασε ο Πρόεδρος στον Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Νταβός, διέρρευσε μετά από μερικές ώρες.

Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της δήλωσε πως θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα επανέλθει μάλλον στην παλιά πρακτική. Να διαβάζουν οι εκπρόσωποι κομμάτων τα έγγραφα στο Προεδρικό, χωρίς να λαμβάνουν αντίγραφο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: