Προτείνονται για NOBEL οι Ήρωες του Αιγαίου: Οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και …«οι άνθρωποι του ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ»




Για τον κίνδυνο υπερβολικής επιβάρυνσης της Γερμανίας από την προσφυγική κρίση, προειδοποίησε ο Β. Σόιμπλε (στις 14 Δεκεμβρίου 2015)

Είναι ο γνωστός και μη εξαιρεταίος κ. Σόιμπλε, που «ανησυχεί» για την επίπτωση στα οικονομικά της χώρας του από την προσφυγική κρίση, στην γέννεση της οποίας η χώρα του έχει άμεση εμπλοκή.

Είναι αυτός που είπε στο Νταβός για το σεβασμό τήρησης των συμφωνιών:

 «Είναι η εφαρμογή, ηλίθιε!»

FILE PHOTO: Greece's Prime Minister Alexis Tsipras, (L0, speaks with German Federal Finance Minister Wolfgang Schaeuble, (R), after a panel session during the 46th Annual Meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland, 21 January 2016. EPA, LAURENT GILLIERON
FILE PHOTO: Greece’s Prime Minister Alexis Tsipras, (L0, speaks with German Federal Finance Minister Wolfgang Schaeuble, (R), after a panel session during the 46th Annual Meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland, 21 January 2016. EPA, LAURENT GILLIERON

(Συγκεκριμένα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Σόιμπλε μιλώντας στον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, είπε ότι «υπάρχουν συμφωνίες αλλά δεν γίνονται σεβαστές». «Είναι η εφαρμογή ηλίθιε…», κατέληξε ο κ. Σόιμπλε, παραφράζοντας την ιστορική φράση του Μπιλ Κλίντον «it’s economy stupid»).

Ας αντιπαραβάλλουμε τον «οικονομισμό» και «ορθολογισμό» του Σόϊμπλε και των Κυβερνώντων ορισμένων Δυτικών χωρών με τον ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ των φτωχών (στην πλειοψηφία τους) κατοίκων των νησιών μας.

    1. Οι Έλληνες νησιώτες , το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό σώζουν-περιθάλπουν, αγκαλιάζουν τον συνάνθρωπο. Τι και αν είναι Πρόσφυγας ή μετανάστης. Τι και αν είναι Χριστιανός ή Μωαμεθανός.

«Είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ηλίθιε!»

2. Οι πολιτικά συγγενείς του Σόιμπλε επιβάλλουν το «νόμιμο» πλιάτσικο στους πρόσφυγες και μετανάστες, που τολμούν να περάσουν από τα σύνορα της χώρας τους (χαρακτηριστική η γνωστή απόφαση της Κυβέρνησης της Δανίας.

Ποιοί, λοιπόν, τηρούν και ποιοί δεν τηρούν συμφωνίες και το Διεθνές Δίκαιο;

Μέχρι και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας αγανάκτησε δηλώνοντας:

–          «Σώσαμε χιλιάδες ζωές ενώ η Ευρώπη κοίταζε από την άλλη. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, διότι εκτός από το Σύμφωνο Σταθερότητας υπάρχει και η ανθρωπιά» .

–          «Εάν θέλουν να κινήσουν μια διαδικασία (σ.σ. υπερβολικού ελλείμματος) εναντίον της Ιταλίας, ας το κάνουν — εμείς θα συνεχίσουμε. Για εμάς, Ευρώπη σημαίνει αξίες και ιδανικά, όχι διαφωνίες για δημοσιονομικές τυπικότητες», επέμεινε ο ίδιος, καταγγέλλοντας πως ορισμένοι στις Βρυξέλλες συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν «επαγγελματίες αδιάλλακτοι».

Δημήτρης Σκουτέρης
Πολιτικός Επιστήμων, Πολιτικός Αναλυτής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: