Πολύ σημαντική νίκη του Συριακού στρατού, κατά του ΙΚ, με ρωσική υποστήριξη




Οι δυνάμεις του συριακού στρατού με την υποστήριξη των σφοδρών βομβαρδισμών της ρωσικής αεροπορίας, ανακατέλαβαν μία πόλη που είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος, κοντά στο δρόμο που χρησιμοποιούσε ο συριακός στρατός για να έχει πρόσβαση στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η πόλη Κανασέρ βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ νοτιοανατολικά από το Χαλέπι. Η πόλη αυτή είχε πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών πριν από δύο ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου.

Σε μία άλλη αναφορά, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Συρία μετέδωσαν ότι ο στρατός “αποκατέστησε την ασφάλεια και τη σταθερότητα” στην Κανασέρ.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο δρόμος που οδηγεί στο Χαλέπι και είχε αποκοπεί ως συνέπεια της επίθεσης, παραμένει κλειστός ή χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του συριακού στρατού.

Στην ουσία, οι δυνάμεις του Άσαντ αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν το δρόμο της Κανασέρ, προκειμένου να προσεγγίσουν στο Χαλέπι, καθώς οι τζιχαντιστές ελέγχουν τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην πόλη, προς τα δυτικά.

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Βηρυτός, Λίβανος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: