Περισσότεροι από 1.400 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στον Πειραιά




Πάνω από 1.400 άνθρωποι έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενηθούν στους σταθμούς επιβατών του λιμανιού, ενώ τους περίμεναν εθελοντές και τους πρόσφεραν φαγητό, νερά φρούτα και είδη πρώτης ανάγκης.

Στο λιμάνι αναμένεται αργότερα ένα ακόμα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο με περίπου 300 μετανάστες και πρόσφυγες από Κω, Ρόδο και Λέρο, αναφέρει το Mega.

Όπως μετέδωσε η Πέμη Παπασημακοπούλου από τη Δευτέρα έως σήμερα στο λιμάνι έχουν καταφτάσει περίπου 11.00 μετανάστες και πρόσφυγες. Στόχος όλων είναι να φτάσουν στα σύνορα, με προορισμό χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Στην Ειδομένη παραμένει εκρηκτική η κατάσταση. Όπως είπε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξανθή Σουπλή, στο σημείο έχουν εγκλωβιστεί περίπου 3.5000 άνθρωποι, ενώ το τελευταίο 24ωρο οι Σκοπιανοί επέτρεψαν τη διέλευση μόλις 260 ατόμων.

Στην περιοχή υπάρχουν και εντάσεις μεταξύ των μεταναστών. Όπως είπε η κ. Σουπλή χθες το βράδυ ήταν μάρτυρας στη διαμάχη μεταξύ οικογενειών, όπου βγήκαν και μαχαίρια, για το ποιοί θα αποκτήσουν την κυριότητα μιας σκηνής, καθώς ο καταυλισμός έχει γεμίσει.

Εν τω μεταξύ σήμερα στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονταν περίπου 50 – 60 άνθρωποι, κυρίως Αφγανοί, οι οποίοι κοιμήθηκαν σε σλίπινγκ μπανγκ και κουβέρτες που τους πρόσφεραν κάτοικοι και εθελοντές.

Σχετικά με την απόπειρα αυτοκτονίας των δύο μεταναστών που προσπάθησαν να κρεμαστούν από δέντρα χθες το απόγευμα, όπως μετέδωσε ο Μάριος Κωνσταντινίδης, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και οι πληροφορίες λένε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Την ίδια ώρα ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των νησιών, καθώς ενημερώθηκαν για το σχέδιο της κυβέρνησης για επιβράδυνση μεταφοράς μεταναστών από τη νησιά, όπως μετέδωσε ο Γιάννης Σινάνης από τη Λέσβο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: