Παπασταύρου: Έχω πληρώσει το πρόστιμο, άδικη η εμπλοκή με λίστα Λαγκάρντ




Σε εξόφληση των προστίμων που του καταλογίστηκαν από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, για την υπόθεση του λογαριασμού των περίπου 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων που εντοπίστηκε μέσω της «λίστας Λαγκάρντ» στην ελβετική HSBC, προχώρησε ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο δικηγόρος, που τονίζει στην ανακοίνωσή του πως δανείστηκε από τον πραγματικό δικαιούχο του ελβετικού λογαριασμού επιχειρηματία Σαμπύ Μιωνή, το ποσό των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ που του καταλογίστηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ, επέλεξε να πληρώσει τα χρήματα καθώς θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την απαγγελία σε βάρος του κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπασταύρου, το επίμαχο πρόστιμο τού καταλογίστηκε άδικα αφού ο λογαριασμός που καταγράφεται στη «λίστα Λαγκάρντ» δεν του ανήκει, ενώ επαναλαμβάνει τη θέση του πως επιχειρήθηκε «η προσωπική και επαγγελματική διαπόμπευσή» του, μέσω «κατασκευασμένου στοιχείου αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης».

ΣΥΡΙΖΑ: «Σιγή ιχθύος των τηλεοπτικών δελτίων για Παπασταύρου και Χαρδούβελη»

«Ουδεμία έκπληξη για τη σιγή ιχθύος των τηλεοπτικών δελτίων σχετικά με την υπόθεση Παπασταύρου και την καταβολή προστίμου 3,3 εκ. ευρώ για τη λίστα Λαγκάρντ. Το ίδιο συνέβη και χτες, με την είδηση για τη συνέχιση της έρευνας για το πόθεν έσχες του κ. Χαρδούβελη. Φαίνεται ότι για να υπάρξει «είδηση», θα πρέπει να εμπεριέχει και κάποια έωλη κατηγορία για τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: