Ολοκληρώνεται η 3η Υπουργική Συνάντηση της Μεσογειακής Ομάδας στην Κύπρο




Με την υιοθέτηση Κοινού Ανακοινωθέντος, ολοκληρώνονται σήμερα στη Λεμεσό οι εργασίες της 3ης Υπουργικής Συνάντησης της Μεσογειακής Ομάδας (Med Group), η οποία συστάθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και αποτελεί την άτυπη ομάδα συντονισμού και διαβούλευσης των επτά μεσογειακών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Στην Υπουργική Συνάντηση, υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, συμμετέχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, ενώ στο γεύμα εργασίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για την Μεσόγειο (ΕγΜ) κ. Fathallah Sijilmassi.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο επίκεντρο των εργασιών βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι προσπάθειες για επίλυση της κρίσης στην Συρία, καθώς και θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στη Συρία και τον Λίβανο. Παράλληλα, οι Υπουργοί ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και τις ενέργειες της ΕΕ για αντιμετώπιση των φαινομένων της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης ευρύτερα στην περιοχή του Σάχελ.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του ΓΓ της Ένωσης για τη Μεσόγειο, θα συζητηθεί το θέμα των θεσμικών σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και του αραβικού κόσμου.

Η Υπουργική Συνάντηση θα ολοκληρωθεί με κοινή συνέντευξη Τύπου.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: