Ο Άσαντ ορκίζεται να ανακτήσει όλα τα συριακά εδάφη – ΗΠΑ: Τρέφει αυταπάτες




Μόλις λίγες ώρες μετά τη συμφωνία για κατάπαυση εχθροπραξιών στη Συρία, ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ Αλ Άσαντ ορκίζεται να επανακτήσει τον έλεγχο της χώρας.

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Γαλλικό πρακτορείο, o Σύρος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η ανάμειξη άλλων χωρών στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας συνεπάγεται μεγαλύτερο χρόνο επίλυσης των προβλημάτων που την ταλανίζουν.

Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν σήμερα το πρωί ότι θα ξεκινούσαν την αποστολή πακέτων βοήθειας σε πολιορκημένες περιοχές μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά από την απόφαση των παγκόσμιων δυνάμεων να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στη χώρα σε μια εβδομάδα.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους τα περασμένα πέντε χρόνια.

Σε ορισμένες Συριακές πόλεις η κατάσταση είναι πλέον δραματική, καθώς εδώ και ένα χρόνο δεν λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια. Οι εικόνες σκελετωμένων παιδιών και εξαθλιωμένων πολιτών «στοιχειώνουν» την παγκόσμια κοινότητα και εντείνουν τις φωνές που ζητούν την ανεύρεση λύσης στο Συριακό.

Με τα Ηνωμένα Έθνη να εικάζουν ότι περισσότεροι από 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως βοήθεια, οι δηλώσεις του Σύρου προέδρου ακούγονται σκληρές και προκλητικές στην υπόλοιπη παγκόσμια κοινότητα. Οι ΗΠΑ και άλλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν τονίσει ότι ο Μπάσαρ αλ Άσαντ αποτελεί μέρος του προβλήματος και πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του και να οδηγήσει τη χώρα σε δημοκρατικές εκλογές.

«Θα προσπαθήσουμε να επανακτήσουμε ολόκληρη τη Συρία, χωρίς κανένα δισταγμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άσαντ.

Ο πρόεδρος Άσαντ “τρέφει αυταπάτες”, αν πιστεύει ότι υπάρχει στρατιωτική λύση στον πόλεμο της Συρίας δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ “τρέφει αυταπάτες” αν πιστεύει ότι υπάρχει στρατιωτική λύση στον πόλεμο στην Συρία, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άσαντ τόνισε πως θα συνεχίσει να “πολεμά την τρομοκρατία” παράλληλα με την διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με την αντιπολίτευση, δηλώνοντας αποφασισμένος να ανακτήσει τον έλεγχο όλης της Συρίας.

“Από την έναρξη της κρίσης, πιστεύουμε ακράδαντα στις διαπραγματεύσεις και την πολιτική δράση. Πάντως, το να διαπραγματευόμαστε δεν σημαίνει ότι σταματά η καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αυτές οι δύο πτυχές είναι εκ των ων ουκ άνευ στη Συρία (…). Η πρώτη είναι ανεξάρτητη από τη δεύτερη”, ανέφερε.

“Τρέφει αυταπάτες αν πιστεύει ότι υπάρχει στρατιωτική λύση στον πόλεμο στην Συρία”, σημείωσε ο Τόνερ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, σχολιάζοντας την συνέντευξη του Σύρου προέδρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Ρόιτερς – Γαλλ. Πρακτ. Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: