Η Τουρκία πρέπει να κάνει πολλά προκειμένου να εξευρεθεί λύση, τόνισε ο Αναστασιάδης




Υπάρχουν πολλά που η Τουρκία θα πρέπει να κάνει, προκειμένου το ταχύτερο να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”.

“Δεν είναι θέμα δημόσιας αντιπαράθεσης, αλλά θέσεων τις οποίες καλά γνωρίζουμε ότι η Τουρκία ακόμα τηρεί και οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων,” ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας του μνημοσύνου του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, στο Μαχαιρά.

“Πιστεύω”, πρόσθεσε, “τα μηνύματα να ληφθούν τελικά υπόψη για να πετύχουμε το συντομότερο δυνατόν αυτό που επιδιώκουμε”.

Ερωτηθείς για αναφορές του κ. Τσαβούσοβλου στο εδαφικό και το περιουσιακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «εδαφικό και περιουσιακό, εξ όσων είπε (ο Τσαβούσογλου), θα πρέπει να συζητηθούν μαζί, οι χάρτες θα μείνουν στο τέλος”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως “αυτό που επίσης σημειώνω είναι την αναφορά όσον αφορά τις εγγυήσεις ότι δεν θα πρέπει να είναι απειλή τουλάχιστον για τους Ελληνοκύπριους. Μένω μέχρι εδώ.”

“Ο διάλογος για το Κυπριακό δεν είναι δια των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ή δια συνεντεύξεων που θα γίνει αλλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, τόνισε καταλήγοντας στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: