Η σκληρή απάντηση του Θεοφάνους: Ελπίζω να μην το ακούσει ο Αυξεντίου




Σκληρή απάντηση, μέσω του Facebook, έδωσε ο συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους στον τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, ο οποίος συνέδεσε τα κατεχόμενα -από τους Τούρκους κατακτητές- εδάφη της Κύπρου με μία “σκάρτη γκόμενα”.

Ο Παντελίδης παρουσίασε το απαράδεκτο “άσμα” στη Λευκωσία, την περασμένη Παρασκευή, και προκάλεσε σάλο στο νησί.

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο νυκτερινό κέντρο τραγούδησε:

«Με συγχωρείς για τα επόμενα
μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα
πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα
που τριγυρνά στα κατεχόμενα».

Ο ίδιος δικαιολογήθηκε πως εισπράττει μεγάλη αγάπη από τους Κύπριους και γι’ αυτό ήθελε να γράψει ένα τραγούδι για το νησί. Ωστόσο η προσπάθειά του έφερε αντίθετα αποτελέσματα καθώς οι στίχοι όχι μόνο δεν ενθουσίασαν το κοινό, αλλά θεωρήθηκαν ατυχείς και προσβλητικοί. Ήταν δε χαρακτηριστικό ότι την ώρα που έλεγε το τραγούδι υπήρξε έντονη αμηχανία μεταξύ του κοινού, ενώ όταν τελείωσε δεν υπήρξε χειροκρότημα.

Σήμερα ο Κύπριος συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους, τοποθετήθηκε επί του θέματος με το παρακάτω post στην προσωπική του σελίδα στο facebook. «Θυμώνω με τους συμπατριώτες μου που πήγαν, πηγαίνουν και…μάλλον θα πηγαίνουν ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ το εισιτήριο για να απολαύσουν τον ΠΑΝΤΕΛΗ να “άδει”…ΣΑΝ ΣΚΑΡΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ”», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο συνθέτης. Τονίζει τα εξής:

Εχω μιλήσει με καλα λόγια για τον ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ τα τελευταια χρονια ΟΠΟΥ και ΟΤΑΝ ερωτήθηκα. Επιασε τον παλμό της νεολαίας και οχι μονο με τα τραγουδια του και ειναι εντυπωσιακο που γραφει ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ που αγγίζουν τοσο πολυ κοσμο.

ΘΙΓΟΜΑΙ ομως προσωπικα σαν ΕΛΛΗΝΑΣ και σαν ΚΥΠΡΙΟΣ αλλα και σαν δημιουργός οταν ακουω καποιον να χρησιμοποιεί με τοσο “άκομψο” τροπο λεξεις απλα γιατι βολευουν στην ομοιοκαταληξία.

Θυμωνω με τους συμπατριώτες μου που πήγαν, πηγαίνουν και …μαλλον θα πηγαίνουν ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ το εισιτηριο για να απολαύσουν τον ΠΑΝΤΕΛΗ να “αδει”… ΣΑΝ ΣΚΑΡΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ”…

Φαντάζομαι οτι ειναι οι ίδιοι που θα πηγαίνουν στα κατεχόμενα παίζοντας τις οικονομίες τους στο καζίνο ή αγοράζοντας φτηνα τσιγάρα ή γεμίζοντας το αυτοκίνητο με φτηνή βενζίνη.

Αλλωστε ολα τα “ΦΤΗΝΑ” πανε μαζι!

Ελπιζω να ΜΗΝ ακούσει το “τραγουδι” κανένας ΕΥΑΓΟΡΑΣ, κανένας ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ, κανένας ΣΟΛΩΜΟΣ, κανένας ΙΣΑΑΚ, κανένας Ελλαδίτης φαντάρος που εχασε τη ζωή του στα κατεχόμενα,  καμια ΜΑΝΑ που περιμένει ΑΚΟΜΑ.

Μαλλον ελπιζω…

Να ΜΗΝ το ακούσει ΚΑΝΕΙΣ και ας ζήσει ο κ. Παντελιδης με μια ΕΠΙΤΥΧΙΑ λιγότερη.

Με αγανάκτηση
Γιώργος Θεοφανους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: