Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μυρίζει μπαρούτι»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «έκρυθμη είναι η κατάσταση σε όλα τα μέτωπα, καθώς στις κινητοποιήσεις των αγροτών –και όχι μόνο-, που κλιμακώνονται, έρχονται να προστεθούν οι ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών, αλλά και η ένταση από τις βομβιστικές επιθέσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων».

ΕΘΝΟΣ: «Αποσπάσεις εξπρές στο Δημόσιο»

Η εφημερίδα σημειώνει: «σημαντικές ανατροπές και ανακατατάξεις προσανατολίζονται για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι έτοιμη να προωθήσει η κυβέρνηση. Οι υπάλληλοι θα μπορούν να μετατεθούν όπου υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες. Παρατείνεται η αξιολόγηση έως το τέλος του χρόνου, στη μισθολογική εξέλιξη θα προσμετράται ο χρόνος της διαθεσιμότητας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τα hotspots της διαπραγμάτευσης»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κάτω από την πίεση και τις απειλές των εταίρων η κυβέρνηση σπεύδει να οργανώσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες τα hotspots σε Σάμο, Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω, όπως και δύο κέντρα μετεγκατάστασης. Όλα αυτά ενώ ξεκινά η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών και οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους».

ΤΑ ΝΕΑ: «Νταούλια παντού….

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αντιμέτωπη με πολλά μέτωπα βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση: τα στελέχη της τρόικας καταφθάνουν για μια αναγνωριστική διαπραγμάτευση πέντε ημερών, η οποία δεν προβλέπεται να καταλήξει σε απτό αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι κινητοποιήσεις των επαγγελματικών κλάδων κλιμακώνονται αυτή την εβδομάδα, χωρίς να διαφαίνεται σημείο επαφής με τα κυβερνητικά σχέδια».

KONTRA NEWS: «5.260 δημόσιοι υπάλληλοι στη μαύρη λίστα των φοροφυγάδων με καταθέσεις στην Ελβετία!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «πέντε χιλιάδες διακόσιοι εξήντα δημόσιοι υπάλληλοι βρέθηκαν στη μαύρη λίστα των φοροφυγάδων, μαζί με τους μεγαλόσχημους παράγοντες της διαπλοκής, μεσάζοντες, αεριτζήδες, μεγαλοδημοσιογράφους επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους, ακόμα και εργολάβους κηδειών!».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Φορολογικός λαβύρινθος μπλοκάρει τις επενδύσεις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τροχοπέδη για την υλοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα μας αποτελούν οι συνεχείς αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία, αλλά και σε πρόσθετες επιβαρύνσεις που προκαλούν οι αλλαγές αυτές κατ’ εφαρμογή των αυστηρών πολιτικών δημοσιονομικών κανόνων προσαρμογής που επιβάλλονται με τα μνημόνια».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: