Γεννηματά: “Αντισυνταγματική η τροπολογία για τα κανάλια”




«Είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση που φέρνει στη Βουλή για τα κανάλια η κυβέρνηση και αυταρχικός ο τρόπος που το κάνει», σχολίασε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά όταν ρωτήθηκε για την τροπολογία που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κ. Γεννηματά συμπλήρωσε ότι «είναι άλλο θέμα να θέλεις να βάλεις τάξη στο χώρο και άλλο να θες να καθορίσεις εσύ ο ίδιος το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της αξιολόγησης από τους εταίρους τονίζοντας πως αν καθυστερήσει θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την χώρα. «Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά μας το καλοκαίρι να πάμε όλοι μαζί μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση και να συσταθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που να διαπραγματευτεί όλα τα δύσκολα σημεία της συμφωνίας. Αλλιώς αντιμετωπίζεται τώρα από τους δανειστές μια κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή».

Ερωτηθείσα για το ασφαλιστικό και τις αντιδράσεις που προκαλεί σε πολλές κοινωνικές ομάδες, η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου γιατί εξοντώνει τις πιο παραγωγικές δυνάμεις της χώρας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο εισπρακτικού χαρακτήρα, και όχι αναμόρφωσης του ασφαλιστικού, που οδηγεί σε φτωχοποίηση των πολιτών.

Τέλος αναφερόμενη στην πρότασή της για ενιαία έκφραση του χώρου της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας είπε ότι απευθυνόμαστε σε όλους χωρίς αποκλεισμούς και ότι όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αθηναϊκό Πρακτορείο-WWW.AMNA.GR., Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: