Έντονη ανησυχία Μόσχας για τουρκικoύς βομβαρδισμούς: Ενισχύει τις δυνάμεις της στην Αρμενία




Ανησυχία για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στο έδαφος της Συρίας εκφράζει η Μόσχα, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες κλιμακώνουν την ένταση στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών.

“Το Κρεμλίνο ανησυχεί για την ενισχυόμενη ένταση στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας”, δήλωσε ο Ντμίτρι Πέσκοφ, εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους δημοσιογράφους, αναφέρει το Mega.

Η Ρωσία, όπως τόνισε, θεωρεί απαράδεκτο τον βομβαρδισμό περιοχών της Συρίας, με πυρά πυροβολικού.

Η κατάσταση στη συνοριακή γραμμή της Τουρκίας με τη Συρία κλιμακώνεται επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες, ιδίως, μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση της Τετάρτης, κοντά στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο, στην Άγκυρα.

Την ίδια ώρα, με τέταρτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη κι ένα υπερσύγχρονο ελικόπτερο ενίσχυσε η Ρωσία τη στρατιωτική βάση που διατηρεί στην Αρμενία, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα σχετικές πληροφορίες των ενόπλων δυνάμεων.

Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mig 29 κι ένα ελικόπτερο Mi-8MT θα σταθμεύουν και θα επιχειρούν πλέον στη βάση κοντά στο Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: