Απώλειες άνω του 6% κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές




Απώλειες μεγαλύτερες του 6% κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές σήμερα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του τελευταίου μήνα, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούσαν κέρδη μετά την πρόσφατη ανάκαμψη της αγοράς και έστρεφαν την προσοχή τους στην επικείμενη συνάντηση των G 20 στη Σανγκάη αναζητώντας ενδείξεις για την πολιτική που σκοπεύουν να ακολουθήσουν οι παγκόσμιοι ηγέτες.

Ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά 6,4% στις 2.741,25 μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις 26 Ιανουαρίου. Ο δείκτης των blue chips CSI300 υποχώρησε κατά 6,1% στις 2.918,75 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 1,6%.

Οι χρηματιστηριακές αγορές της Κίνας έχουν χάσει σχεδόν το μισό της αξίας τους από τις αρχές του περυσινού Ιουνίου και προσπαθούν να ανακάμψουν παρά τη μαζική και άνευ προηγουμένου προσπάθειας στήριξης από την κυβέρνηση και τις ρυθμιστικές αρχές. Η υποχώρηση, παράλληλα με την αιφνιδιαστική υποτίμηση του γιουάν τον Αύγουστο, τάραξε τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές και ενίσχυσε τους φόβους για ‘ανώμαλη προσγείωση’ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ωστόσο, πρόσφατα, οι μετοχές στα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας ανέκαμψαν περίπου κατά 10% από το χαμηλό 14 μηνών που κατέγραψαν στα τέλη Ιανουαρίου, χάρη στην ανάκαμψη των διεθνών αγορών, τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας για σταθεροποίηση του γιουάν και τις ελπίδες ότι το Πεκίνο να ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Σανγκάη, Κίνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: