Βλέπει Κοτζιά πριν τον Τσαβούσογλου ο Κυπριανού




Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕλ, Άντρος Κυπριανού καθ’ οδόν προς την Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Η συνάντηση με τον κ. Κοτζιά θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη και, όπως δήλωσε ο κ. Κυπριανού, στόχος της είναι η αλληλοενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων.

Σήμερα ο κ. Κυπριανού είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για τους χειρισμούς, που θα κάνει η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στις συνομιλίες της με τον Τούρκο υπουργό.

«Βεβαιώσαμε με τον κ. Αναστασιάδη ότι εκείνο που θα μεταφέρουμε στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών είναι οι διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου», δήλωσε ο κ. Κυπριανού. Σύμφωνα με τον ίδιο η προσπάθεια θα είναι να συζητηθούν όλα τα εκκρεμούντα ζητήματα, χωρίς ωστόσο, όπως είπε, να γνωρίζει τις προθέσεις του κ. Τσαβούσογλου.

«Έχουμε δύσκολο και δύσβατο δρόμο να διανύσουμε», επεσήμανε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ και πρόσθεσε: «Είμαστε κοντά, αλλά είμαστε και πάρα πολύ μακριά. Υπάρχουν άλυτα σημαντικά ζητήματα που από μόνο του το καθένα μπορεί να αποτελέσει λόγο για να μην υπάρξει συμφωνία».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Συντονισμός με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ για μεταφορά μηνυμάτων στην ‘Αγκυρα. Επικέντρωση στις βασικές αρχές της λύσης».

Α. Βικέτος, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: