Την ιρανική πρεσβεία στην Υεμένη βομβάρδισε η Σαουδική Αραβία, λέει η Τεχεράνη




Το Ιράν κατηγόρησε σήμερα την Σαουδική Αραβία ότι μαχητικά αεροσκάφη της επιτέθηκαν στην πρεσβεία της στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά.

“Η Σαουδική Αραβία είναι υπεύθυνη για τις ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας και τον τραυματισμό ορισμένων μελών του προσωπικού της”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χοσέιν Τζαμπέρ Ανσαρί, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός που πολεμά στην Υεμένη θα ερευνήσει την καταγγελία του Ιράν ότι μαχητικά αεροσκάφη του συνασπισμού έθεσαν στο στόχαστρο την πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη Σαναά χθες βράδυ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ταξίαρχος Άχμεντ Ασέρι.

Αεριωθούμενα του συνασπισμού εξαπέλυσαν σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Σαναά χθες βράδυ με στόχο εκτοξευτήρες πυραύλων οι οποίοι χρησιμοποιούνται από μαχητές Χούτι για να πλήττουν τη Σαουδική Αραβία, είπε, προσθέτοντας πως η οργάνωση έχει χρησιμοποιήσει πολιτικές εγκαταστάσεις, ανάμεσά τους και εγκαταλελειμμένα κτίρια πρεσβειών.

Ο Ασέρι δήλωσε πως ο συνασπισμός ζήτησε από όλες τις χώρες να του δώσουν τις συντεταγμένες των διπλωματικών τους αποστολών και πως οι κατηγορίες που έγιναν στη βάση πληροφοριών από τους Χούτι “δεν έχουν καμία αξιοπιστία”.

Την ίδια ώρα κυβέρνηση του Ιράν απαγόρευσε όλες τις εισαγωγές προϊόντων από τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το φοιτητικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Χασάν Ροχανί, μετέδωσε το ISNA.

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: