Τα δύο μεγάλα κόμματα της Κύπρου “τα έπαιρναν” από την Focus




Λευκωσία: Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για την εταιρεία Focus και το ενδεχόμενο χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, αλλά και για το κατά πόσον συνδέεται με το γενικότερο πλαίσιο των ανακρίσεων για την κατάρρευση της οικονομίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, οι ανακριτές της υπόθεσης απέστειλαν χθες πολυσέλιδο σημείωμα στον Γενικό Εισαγγελέα, με τα μέχρι στιγμής ευρήματά τους.

Το ενημερωτικό σημείωμα ζήτησε ο Κώστας Κληρίδης, για να γνωρίζει πού κατέληξαν οι έρευνες και οι ανακρίσεις, αν έχουν διαπιστωθεί συμπεράσματα για τυχόν χρηματοδότηση κομμάτων και αν προκύπτουν στοιχεία. Η αναφορά γίνεται για τα δύο μεγαλύτερα κόμματα του νησιού, τον δεξιό ΔΗΣΥ και το “κομμουνιστικό” ΑΚΕΛ. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου παραδέχθηκε ότι το κόμμα του πήρε χρήματα από τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία χάρισε και πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ στο ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο σημείωμα, όπως συμπεραίνεται, καταγράφονται τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από αιτήματα δικαστικής συνδρομής που υποβλήθηκαν στην Ελλάδα και αλλού, καθώς και έρευνες και ανακρίσεις σε γραφεία και πρόσωπα στην Κύπρο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: