Συνάντηση των διαπραγματευτών Μαυρογιάννη και Ναμί την Τρίτη




Νέα συνάντηση, την πρώτη τους για το 2016, θα έχουν την Τρίτη οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ενόψει και της συνάντησης των ηγετών στις 7 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το περιουσιακό και θέματα από άλλα κεφάλαια στα οποία υπάρχουν διαφωνίες.

Η τελευταία συνάντηση των διαπραγματευτών για το 2015 είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου και κατά τη διάρκειά της είχε συνεχιστεί η συζήτηση για το περιουσιακό και έγινε προγραμματισμός για τις συναντήσεις των ηγετών τον Ιανουάριο, που έχουν καθοριστεί για τις 7, 14 και 29 του μήνα.

Η τελευταία συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για το 2015 είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου και σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε οι δυο ηγέτες είχαν διατρανώσει την αποφασιστικότητά τους να διατηρήσουν τη θετική δυναμική των συνομιλιών στις προσεχείς συναντήσεις τους που προγραμματίστηκαν για το νέο χρόνο.

Οπως αναφερόταν στην ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, “οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί προέβησαν σε εκτίμηση των διαπραγματεύσεων από την έναρξή τους το Μάιο 2015 και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Ενώ αντιλαμβάνονται ότι το έργο που έχουν ενώπιόν τους παραμένει δύσκολο, εντούτοις οι ηγέτες είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τη θετική δυναμική των συνομιλιών στις προσεχείς συναντήσεις τους που έχουν προγραμματιστεί για τις 7, 14 και 29 Ιανουαρίου 2016.”

Οι ηγέτες, αναφερόταν στην ανακοίνωση, “είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες για όλα τα θέματα που εκκρεμούν και παρείχαν περαιτέρω καθοδήγηση προς τους διαπραγματευτές. Εχοντας κατά νου ότι μια δίκαιη και διαρκή λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει παράδειγμα στην ευρύτερη περιοχή, οι ηγέτες εξέφρασαν την ειλικρινή τους ελπίδα όπως το 2016 φέρει ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία τόσο στην Κύπρο όσο και αλλού”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: