Συλλήψεις υπόπτων τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπολη




Με την περίπτωση του ενός 29χρονου Βοσνιακής καταγωγής ασχολούνται τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές Αρχές, μετά τον εντοπισμό δύο υπόπτων για τζιχάντ στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με το Mega, οι άνδρες φέρονται να ήρθαν αεροπορικώς από ευρωπαϊκή χώρα στην Αθήνα και κατόπιν να μετέβησαν με πούλμαν στην Αλεξανδρούπολη με τελικό προορισμό τα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο τελωνείο Κήπων.

Ο 29χρονος έχει σουηδικό διαβατήριο, ενώ το 2005 στη Βοσνία είχε συλληφθεί μετά από έρευνα των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στο σπίτι του, όπου είχε εντοπιστεί μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, μια ζώνΗ με εκρηκτικά και ένα βίντεο, στο οποίο φαινόταν ένας άνδρας με καλυμμένα χαρακτηριστικά να απειλεί για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και στο Λευκό Οίκο.

Τότε, από την ανάλυση του βίντεο οι αρμόδιες Αρχές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το εικονιζόμενο πρόσωπο είναι ο 29χρονος.

Ο ίδιος είχε τότε οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση, κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σήμερα συνελήφθη από κοινού με άνδρα καταγωγής από Υεμένη, ο οποίος επίσης έχει Σουηδικό διαβατήριο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: