Προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για Ασφαλιστικό αποφάσισε η κυβέρνηση




Συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή αποφάσισε η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό όπως προέκυψε από τη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών.

Σύμφωνα με το Mega, εκτιμάται ότι με αυτό τον τρόπο το Μαξίμου επιθυμεί να πάρει θέση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί των θέσεων της κυβέρνησης.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι πλέον η ΝΔ θα κληθεί να απαντήσει στο εάν συμφωνεί με τις προτάσεις της κυβέρνησης ή εάν θέλει να κοπούν κύριες συντάξεις.

Μάλιστα αναμένεται να ζητηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθεί και για το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις από τη στιγμή που ευαγγελίζεται μεταρρυθμιστικό λόγο.

Όπως μετέδωσε ο Χρήστος Τσιγουρής, επί της ουσίας η κυβέρνηση ξεκινάει κύκλο επικοινωνιακής αντεπίθεσης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πολιτική συγκέντρωση στο Τάε Κβο Ντό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρωινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης με αιχμή το ασφαλιστικό και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες 2-3 μέρες η κυβέρνηση θα αποστείλει βελτιωτική πρόταση προς τους δανειστές.

Όπως μετέδωσε η Σοφία Δήμτσα, θα υπάρξουν βελτιώσεις στις ρυθμίσεις για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών ενώ για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη ειδικής επιτροπής με τη συμμετοχή του Γ. Κατρούγκαλου.

Αυτό που συζητείται είναι να υπάρξει κάποια “οροφή” στο σύνολο των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ώστε να μην είναι πολύ μεγάλη η επιβάρυνση.

Εάν ωστόσο δεν προκύψει κάποιο αντισταθμιστικό μέτρο, το “κενό” που δημιουργείται με τους δανειστές θα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Απομένει και η απάντηση των δανειστών που περιμένουν ποσοτικοποίηση της πρότασης για το ασφαλιστικό προκειμένου να έρθουν στην Αθήνα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: