Περισσότεροι από 153 βουλευτές θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό, λέει ο Αλέξης στη Real




Αποφασισμένη για σκληρή κόντρα με τους δανειστές για να μην υπάρξουν νέες περικοπές στις συντάξεις δηλώνει η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να τονίζει πως η Αθήνα θα τηρήσει “κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υποκύψουμε σε παράλογες και άδικες απαιτήσεις”.

Μάλιστα, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος εκτιμούν πως το νομοσχέδιο θα περάσει χωρίς κλυδωνισμούς από τη Βουλή. Φαίνεται, ωστόσο, πως στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί προβληματισμός για το τι θα συμβεί κατά την κρίσιμη ψηφοφορία, μετέδωσε το MEGA.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”, ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα δηλώνει βέβαιος ότι το νομοσχέδιο όχι απλώς θα ψηφιστεί από τους βουλευτές της πλειοψηφίας, αλλά πως θα υπάρξουν και άλλοι που θα το ψηφίσουν.

“Η ψήφιση του ασφαλιστικού αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις επόμενες γενιές, που δικαιούνται κοινωνική προστασία. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι τελικά ο αριθμός των βουλευτών που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερος των 153” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ανάλογη αισιοδοξία εκφράζει και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο “Έθνος της Κυριακής”, όπου τονίζει ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι “η προστασία των επικουρικών συντάξεων στον μέγιστο δυνατό βαθμό”.

“Έχω συστηματικές και συχνές ανταλλαγές απόψεων με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τόσο με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ, και είμαι βέβαιος ότι θα υπερψηφίσουν μια δίκαιη και αναγκαία μεταρρύθμιση. Θέλω μάλιστα να ελπίζω ότι και βουλευτές από άλλα κόμματα θα αρθούν υπεράνω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και θα υποστηρίξουν τομές που εδώ και χρόνια, αν όχι δεκαετίες, θα έπρεπε να έχουν γίνει” σημειώνει ο κ. Κατρούγκαλος.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, o Πάνος Καμμένος είπε πως “οι βουλευτές θα στηρίξουν” το νομοσχέδιο, διαμηνύοντας ταυτόχρονα πώς όσοι το καταψηφίσουν θα πρέπει να παραιτηθούν.

“Οι βουλευτές γνώριζαν την απόφαση αυτή που πήραμε το καλοκαίρι και με αυτή την απόφαση πήγαμε στον ελληνικό λαό και πήραμε την έγκρισή του” δήλωσε αναφερόμενος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και ερωτηθείς εάν στη βάση αυτής της συλλογιστικής θα πρέπει να παραιτηθεί όποιος βουλευτής καταψηφίσει, απάντησε χαρακτηριστικά πως “αυτό είναι ξεκάθαρο”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: