Να παραμείνει στην ενεργό δράση ο Διαμαντίδης, ΠΑΟ και μπάσκετ τον έχουν ανάγκη




Οι τελευταίες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, με αποκορύφωμα τη νίκη στο… νήμα επί της Ουνικάχα Μάλαγα (σ.σ. 2η αγωνιστική της φάσης των «16» στη Euroleague), είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στο «πράσινο στρατόπεδο», εκεί όπου στη χθεσινή πρώτη εντός έδρας ήττα στο Top-16 από τον Ερυθρό Αστέρα αποδείχθηκε ότι άπαντες είχαν ερμητικά κλειστά τα αφτιά τους…

Ένας -ασύνδετος σε άμυνα και επίθεση- Παναθηναϊκός είδε το «κάστρο» του να «αλώνεται» από τους Σέρβους, οι οποίοι υποχρέωσαν το «τριφύλλι» στη δεύτερη απώλειά του στον 5ο όμιλο και πιο συγκεκριμένα σε μία «οδυνηρή» ήττα, όπως τη χαρακτήρισε ο Σάσα Πάβλοβιτς, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά το τέλος του αγώνα.

Ωστόσο, ο Μαυροβούνιος σμολ φόργουρντ παραμένει αισιόδοξος για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη, επισημαίνοντας με νόημα ότι οι «πράσινοι» μπορούν να κερδίσουν τον οποιοδήποτε, αν… «παίξουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά γίνεται στην άμυνα και αν έχουμε συνοχή στην επίθεση».

Τέλος, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για το νέο επίτευγμα του σπουδαίου, όπως τον αποκάλεσε, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος εχθές συμπλήρωσε 1.000 αγώνες στην επαγγελματική καριέρα του, ευχήθηκε «… να παραμείνει στην ενεργό δράση, γιατί το μπάσκετ και ο Παναθηναϊκός τον έχουν ανάγκη».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πάβλοβιτς στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Ήταν μία άσχημη, δύσκολη και οδυνηρή ήττα για μας» είπε αρχικά ο Πάβλοβιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συνέχισε: «Δεν παίξαμε καλά από την αρχή ως το τέλος της αναμέτρησης. Χάσαμε πολλά τρίποντα και πολλά ελεύθερα λέι-απ. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα μας “χτύπησαν” μέσα στη ρακέτα, κάτι που δεν έπρεπε να το επιτρέψουμε. Όλες οι ομάδες στο Top-16 είναι επικίνδυνες, αξιόλογες και αξίζουν πραγματικά να βρίσκονται εδώ. Εμείς δεν έπρεπε να επιτρέψουμε την ήττα. Είμαι απογοητευμένος, κυρίως γιατί η ήττα ήρθε μέσα στο “σπίτι” μας. Ωστόσο, θέλω και πρέπει να είμαι αισιόδοξος και θετικός. Η σεζόν δεν τελειώνει με μία ήττα και όχι σήμερα. Πρέπει να πάρουμε την επόμενη νίκη, η οποία, αν επιτευχθεί, θα είναι εκτός έδρας (σ.σ. με Λοκομοτίβ Κουμπαν στη Ρωσία)».

Ο τραυματισμός του Νίκου Παππά (σ.σ. θλάση στο γαστροκνήμιο) περιόρισε και πάλι το rotation του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς στα γκαρντ. Σκέφτεται αυτή τη στιγμή ότι θα έπρεπε ίσως να έχει ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός με παίκτη στο τέλος της κανονικής περιόδου της Euroleague; «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω αποφάσεις του τεχνικού επιτελείου και της διοίκησης. Η αλήθεια όμως είναι ότι μας λείπει ο Νίκος Παππάς. Μόλις είχε επιστρέψει, είχε ανοδική πορεία και προσαρμοζόταν στο παιχνίδι. Ωστόσο, χτύπησε και πάλι, με αποτέλεσμα να τον χάσουμε για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Είναι μεγάλη απώλεια για μας και τον χρειαζόμαστε το συντομότερο δυνατό πίσω».

Ποιά είναι τα στοιχεία που πρέπει να εντάξει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του, ενόψει της κρίσιμης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη (σ.σ. ακολουθούν στη σειρά τα παιχνίδια με Άρη στο ΟΑΚΑ, Λοκομοτίβ Κούμπαν στη Ρωσία και Ολυμπιακό στο ΣΕΦ); «Να παίξουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά γίνεται στην άμυνα και να έχουμε συνοχή στην επίθεση. Αν το κάνουμε αυτό, θα μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε. Θα δουλέψουμε γι’ αυτό και θα δίνουμε μάχες για 40 λεπτά παίζοντας σε κάθε παιχνίδι αποκλειστικά για τη νίκη».

Ο ίδιος φοβάται ότι τα διαδοχικά δύσκολα παιχνίδια του Παναθηναϊκού μπορεί να επιφέρουν κούραση στους «πράσινους», ενόψει του ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό, στη 15η αγωνιστική της Α1 Ανδρών; «Όχι, δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία ακόμα. Δεν σκέφτομαι καθόλου αυτή τη στιγμή τον Ολυμπιακό. Παίρνουμε κάθε παιχνίδι στη σειρά και το επόμενο είναι με τον Άρη. Όταν πλησιάσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τότε θα επικεντρωθούμε στο ντέρμπι και θα δούμε όλες τις παραμέτρους».

Τέλος, όταν τον ενημερώσαμε ότι στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα ο Δημήτρης Διαμαντίδης συμπλήρωσε τους 1.000 αγώνες στην επαγγελματική καριέρα του, ο Πάβλοβιτς αναφώνησε… «Ουάου!», για να συνεχίσει: «Απίστευτο! Πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα, το οποίο δείχνει πόσο σπουδαίος είναι. Εύχομαι πραγματικά να παραμείνει στην ενεργό δράση, γιατί το μπάσκετ και ο Παναθηναϊκός τον έχει ανάγκη. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό το μπάσκετ χωρίς αυτόν και αυτό γιατί ακόμα δείχνει πόσο σημαντικός και πολύτιμος είναι μέσα στο παρκέ».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ, ΑΘΗΝΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: