‘Ο Λου και ο Λι στο νησί της τελειότητας’: Στην Αστόρια η παρουσίαση του βιβλίου




Ο Λου και ο λαγός Λι αγαπούν τη ζαχαροπλαστική και δεν τα παρατάνε παρά την πίεση που δέχονται από το Βασιλιά «τέλειο» να υπηρετήσουν τους δικούς του σκοπούς.

Οι δυο πρωταγωνιστές δοκιμάζονται από τις σκληρές μεθόδους του Βασιλιά ενώ πιέζονται και από τους συνομήλικους. Μέσα από αλλεπάλληλες δοκιμασίες εκείνοι καταφέρνουν να μην αφομοιωθούν με τον παραλογισμό που μεταδίδεται στο νησί. Οι συνομήλικοί τους, αντίθετα, χάνουν τον στόχο τους και παρασύρονται από τα σχέδια που έχει ο Βασιλιάς για εκείνους.

Το κυνήγι των ονείρων είναι μία διαρκής περιπέτεια, με εμπόδια και δυσκολίες, που απαιτεί προσπάθεια και έχει κόστος. Κόστος όμως έχει και η παραίτηση. Η ίδια η συγγραφέας Μαρία Ζαβάκου υπερασπίστηκε το όνειρό της να εκδοθεί το παιδικό της βιβλίο πραγματοποιώντας το πρώτο πετυχημένο crowdfunding στην Ελλάδα. Την εικονογράφηση έχει κάνει η βραβευμένη Μάρια Μπαχά.

Το βιβλίο στηρίχθηκε από τον κόσμο σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο ενώ και με τη σειρά του στηρίζει κοινωνικούς σκοπούς. Μέρος των εσόδων διατίθεται στην Ένωση Μαζί για το Παιδί, ενώ παράλληλα γίνονται ιδιαίτερες δράσεις για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων όπως στο καφέ Μύρτιλλο, στο δίκτυο ανθρώπων με προβλήματα όρασης Διαβάζω για τους Άλλους, εκδηλώσεις σε σχολεία ειδικής αγωγής, δωρεές σε βιβλιοθήκες και σχολεία.

Η συγγραφέας Μαρία Ζαβάκου θα έρθει στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) στην Αστόρια για να κάνει παρουσίαση του βιβλίου την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 4:00 το απόγευμα.

Για κρατήσεις: (718) 726-7329, [email protected] – Διεύθυνση: 26-80 30th Street Astoria NY11102

Ο Λου και ο Λι στο νησί της τελειότητας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/iVmTUZ

LOU-KAI-LI-greek

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: