Η Μισέλ Ομπάμα “ορέγεται” την προεδρία;

FILE PHOTO: US First Lady Michelle Obama (C) is introduces prior to President Barack Obama delivering his final State of the Union address in the US Capitol in Washington, DC, USA, 12 January 2016. The White House indicated that the President’s seventh and final State of the Union address will not include the typical ‘laundry list’ of policy proposals, but rather be a more impassioned speech on the country’s direction. EPA, JIM LO SCALZO
Με το γνωστό, καυστικό του χιούμορ απάντησε ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στις φήμες ότι η Πρώτη Κυρία θα είναι υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ.

«Τρία πράγματα είναι βέβαια σ’ αυτή τη ζωή: ο θάνατος, οι φόροι και το γεγονός ότι η Μισέλ Ομπάμα δεν θα είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο» δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που φάνηκε να διασκεδάζει ιδιαίτερα με την ερώτηση δημοσιογράφων από το Μπάτον Ρουζ της Λουιζιάνα. «Όχι, όχι και όχι» είπε χαμογελώντας.

Και η ίδια η πρώτη κυρία έχει, όμως, κατ’ επανάληψη τονίσει ότι δεν έχει καμία όρεξη να αναλάβει πολιτικό αξίωμα, όποιο κι αν είναι αυτό. Πριν από δύο χρόνια, είχε ρωτηθεί για τις φήμες που την ήθελαν να θέτει υποψηφιότητα για κάποιο αξίωμα στην Πολιτεία του Ιλινόις και τις είχε απορρίψει ασυζητητί: «Είστε σίγουρη ότι δεν θα εμπλακείτε στην πολιτική;» είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος για να πάρει την απάντηση: «Είμαι βέβαιη!».

Όμως το ερώτημα επανέρχεται διαρκώς, όχι μόνο επειδή η Μισέλ Ομπάμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αλλά και επειδή πολλοί την συγκρίνουν με τη Χίλαρι Κλίντον, η οποία διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις φετινές προεδρικές εκλογές.

Στις 20 Ιανουαρίου 2017, όταν οι Ομπάμα θα αποχαιρετίσουν τον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ θα είναι 55 ετών και η Μισέλ 53

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal