Η Ελλάδα “τρώει ξύλο” είπε ο αρμόδιος υπουργός, αλλά δεν γυρίζουμε πίσω




Του Δημήτρη Παπαχρήστου

Ωρα είναι να φορτώσουν στην Ελλάδα και τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση. Μας επιρρίπτουν «αμέλειες και παραλείψεις» και μας εκβιάζουν πως θα βρεθούμε εκτός Σένγκεν και η Frontex θα αναλάβει τον έλεγχο των ελληνικών συνόρων αν δεν εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας.

Πότε με την έξοδο από την Ευρωζώνη (Grexit), πότε με τα μέτρα που υπαγορεύουν τα Μνημόνια και με εκβιαστικό όπλο την αξιολόγηση η χώρα μας «τρώει ξύλο στην Ευρώπη για το Προσφυγικό» κατά τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, «αλλά επιμένουμε». Επιμένουμε και περιμένουμε δυο λέξεις που αλληλοσυγκρούονται, που σημαίνει ο χρόνος της μετάθεσης των προβλημάτων χωνεύει και την επιμονή μας και το «περιμένουμε» γίνεται λάκκος βαθύς που μας τραβάει από το ένα πόδι να πέσουμε μέσα.

Η Ενωμένη Ευρώπη της Γερμανίας σηκώνει τείχη και τοποθετεί συρματοπλέγματα στα σύνορά της. Η ξενοφοβία καλλιεργείται συστηματικά από τα ΜΜΕ. Οσο θα συνεχίζονται οι πόλεμοι και οι καταστροφές, οι άνθρωποι θα αναζητούν τους τόπους σωτηρίας τους. Γνωρίζουν πως είναι μεγάλος ο κίνδυνος να σκοτωθούν ή να πνιγούν και όμως κάνουν το μεγάλο ρεσάλτο-ταξίδι τους. Το ζούμε κάθε μέρα στο Αιγαίο. Η αυτοθυσία των συμπολιτών μας δεν είναι απλώς ανθρώπινη, είναι ιστορική και απόρροια του ελληνικού ανθρωπιστικού και παγκόσμιου πολιτισμού. Και έρχονται οι Ευρωπαίοι να μας εγκαλούν και να μας ζητάνε να φτιάξουμε νέα Νταχάου που θα χωράνε 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες και να μας λένε πως θα μας βοηθήσουμε για να σπρώξουν το πρόβλημα στη χώρα μας, η οποία έξι χρόνια δοκιμάζεται και δεν την αφήνουν σε χλωρό κλαρί.

Εχει φανεί ξεκάθαρα πως τη χώρα μας τη χρησιμοποιούν γιατί δοκιμάζεται η δική τους κυριαρχία και γιατί πλέον γίνεται καθαρό πως αυτή η Ευρώπη στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε στο να βγει στην επιφάνεια το πολιτικοοικονομικό οικοδόμημα που δεν σέβεται τη δημοκρατία και δεν προσφέρει καμία αλληλεγγύη και οι άνθρωποι γίνονται απρόσωποι. Περισσότεροι από 60.000.000 ανέρχονται οι πολεμικοί μετανάστες. Στη Συρία συνεχίζεται ο εμφύλιος με τη στήριξη και τη συνδρομή των μεγάλων του κόσμου και της Ενωμένης Ευρώπης της Γερμανίας, που αλληλοϋπονομεύονται για το ποιος θα κερδίσει, καθότι την ίδια στιγμή διεξάγεται και ενεργειακός πόλεμος και η Γερμανία για πρώτη φορά μετέχει στρατιωτικά και ξοδεύει-επενδύει 200 δισ. για τον εκσυγχρονισμό του στρατού της. Δεν είναι πλέον ανεκτό να τρώμε ξύλο, πρέπει να προετοιμαστούμε για τη ρήξη και τη σύγκρουση. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και τιμής. Δεν είμαστε μόνοι μας, πάνω από 40.000 είναι οι άνεργοι στην Ευρώπη. Οι ανακατατάξεις και οι αναταράξεις συντελούνται καθημερινά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεραστεί, πίσω δεν γυρίζουμε, είναι αστείο και ντροπή να γυρίσουμε στον νεοφιλελευθερισμό του Μητσοτάκη του νεότερου. Τα εμπόδια υπάρχουν για να τα υπερβαίνουμε.

  • Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο www.ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: