Αναγκάστηκε να διορθώσει τη δήλωση του για την πρόσκληση στο Νταβός ο Ακιντζί




Αλλαγή έχει γίνει στο περιεχόμενο της δήλωσης του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κατά την αναχώρησή του χθες για το Νταβός, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της λεγόμενης προεδρίας.

Συγκεκριμένα, είχε αποδοθεί στον Ακιντζί η δήλωση ότι η λεγόμενη παράνομη “ΤΔΒΚ” θα συμμετείχε στο Φόρουμ του Νταβός σε “ηγετικό επίπεδο” για πρώτη φορά. Η δήλωση διορθώθηκε ότι “πήραμε πρόσκληση ως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων”.

Λίγο μετά τις 9 χθες το βράδι, η δήλωση άλλαξε από συμμετοχή της “ΤΔΒΚ” σε συμμετοχή Τουρκοκυπρίων στο Νταβός σε ηγετικό επίπεδο. Στην ιστοσελίδα αναρτήθηκε και σχετικό βίντεο στο οποίο ο κ. Ακιντζί ακούγεται να αναφέρεται ότι προσκλήθηκε ως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων.

Μεγάλη σημασία στην τριμερή στο Νταβός αποδίδει ο Ακιντζί

Μεγάλη σημασία αποδίδει στην τριμερή που θα έχει στο Νταβός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη τέτοιου είδους συνάντηση μεταξύ των τριών.

Σε δηλώσεις κατά την αναχώρησή του χθες το πρωί από τα κατεχόμενα για το Νταβός, ο κ. Ακιντζί είπε ότι η τριμερής έχει μεγάλη σημασία καθώς θα συζητήσουν το σημείο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και τη διαδικασία από δω και πέρα. Πρόσθεσε ότι έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν που θα συμμετάσχουν στο Νταβός. Θα συμμετάσχει επίσης σε ένα πάνελ με τους Αναστασιάδη και Έιντε που αφορά το μέλλον της Κύπρου, πρόσθεσε και θα δώσει σημαντικά μηνύματα στη διεθνή κοινότητα για την κατάσταση στην Κύπρο.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι θέλει να επιστρέψει “με τα καλύτερα αποτελέσματα από το Φόρουμ του Νταβός όπου για πρώτη φορά συμμετέχει η (παράνομη) “ΤΔΒΚ” σε επίπεδο ηγέτη”.

Σημειώνεται ότι τον κατοχικό ηγέτη στο Νταβός συνοδεύει ο παράνομος “υφυπουργός παρά τω προέδρω”, Τζενκ Γκιουρτσάγ και η σύζυγός του, Μεράλ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: