Αλεξιάδης: Έως τα μέσα Φεβρουαρίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων




Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, όπως αναφέρει το Έθνος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι σχεδίαζε να ξεκινήσει η διαδικασία στις αρχές του μήνα, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι θέλει να τελειώσει γρήγορα η υποβολή των δηλώσεων και να γίνει η εκκαθάρισή τους ώστε να ακολουθήσει η εκκαθάριση του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. Στόχος, όπως ανέφερε, είναι να μην συσσωρευτούν οι φορολογικές υποχρεώσεις.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι υπεγράφη και η απόφαση για το κρασί, η οποία θα δημοσιευτεί την Πέμπτη.

Ερωτηθείς για τη χρήση «πλαστικού χρήματος», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι θα υπάρχουν προαιρετικά και υποχρεωτικά μέτρα. Όπως εξήγησε, θα υπάρξει σύνδεση αφορολόγητου με χρήση κάρτας αλλά όχι για όλους.

Από αυτό το μέτρο θα εξαιρεθούν οι άνθρωποι από μια ηλικία και πάνω αλλά και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, που θα «χτίζουν» το αφορολόγητο με αποδείξεις όπως ισχύει και σήμερα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: