Βουλευτής παρανομεί και “ποστάρει” τον “άθλο” του στο Facebook




Αδειάζει τον βουλευτή Αμμοχώστου, Ευγένιο Χαμπουλλά ο ΔΗΣΥ σε σχέση με την ανάρτηση φωτογραφίας του βουλευτή στο Facebook, στην οποία ποζάρει χαμογελαστός μπροστά από μια πιατέλα αμπελοπούλια. Μάλιστα ο κ. Χαμπουλλάς, δεν έμεινε απλά στη φωτογραφία, αλλά εξέφρασε κιόλας την ευχή από του χρόνου το έδεσμα να βρίσκεται και στα εστιατόρια.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, ήταν αναμενόμενο η φωτογραφία και το σχόλιο του Ευγένιου Χαμπουλλά ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε σήμερα και η Πινδάρου στην οποία αναφέρεται ότι “ο ΔΗΣΥ επαναβεβαιώνει την πάγια θέση του για απόλυτο σεβασμό στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις εθνικές νομοθεσίες”.

“Πέραν τούτου, ο καθένας είναι υπόλογος και κρίνεται από τις θέσεις του και αναλαμβάνει και την ευθύνη των πράξεων του”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Ενημέρωση Τώρα», ο κ. Χαμπουλλάς ανέφερε πως σέβεται απόλυτα την ανακοίνωση που έχει εκδώσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Πρόσθεσε επίσης: Είμαι νέος βουλευτής και δεν είμαι από εκείνους που έχουν μάθει να λειτουργούν υποκρινόμενος μέσα από σκοτεινές διαδικασίες οι οποίες κατάστρεψαν αυτό τον τόπο. Η ουσία είναι ότι υπάρχει ένα θέμα το οποίο πρέπει να ρυθμιστεί. Εγώ έχω κάνει μία ανάρτηση. Αν νομίζουν κάποιοι ότι έχω παρανομήσει και θέλουν να με πάρουν όπου θέλουν να με πάρουν, να είναι βέβαιοι ότι δεν θα επικαλεστώ καμία βουλευτική ασυλία και μετά να μετανιώσω. Από εκεί και πέρα όμως, να ξέρουν ότι εγώ δεν θα συνηγορήσω ποτέ σε αυτά τα οποία καλύπτουν όλοι αυτοί που αντιδρούν και μιλώ για τον ευρωφασισμό του φουαγκρά. Μιλώ για τις νοοτροπίες της συγκάλυψης».

Σε ερώτηση του Π. Μυλωνά, γιατί έβαλε την ανάρτηση αφού με τα σημερινά δεδομένα είναι παράνομο το κυνήγι και η κατοχή αμπελοπουλιών, ο κ. Χαμπουλλάς πρόσθεσε: «Το τι είναι παράνομο και το τι είναι νόμιμο και το τι είναι ηθικό και το τι είναι ανήθικο, δεν ταυτίζεται. Εγώ έβγαλα μια φωτογραφία αυθόρμητα, την ανάρτησα, από εκεί και πέρα αν έχει ενοχλήσει κάποιους, πρόβλημά τους. Εγώ θα επιμένω ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να λήξει. Υπάρχει νομοθεσία για να ρυθμιστεί το θέμα και θα επιμένω μέχρι τέλους. Αν κάποιοι ενοχλούνται, έχουν κάθε δικαίωμα. Σέβομαι την αντίθετη άποψη. Από εκεί και πέρα μου είναι αδιάφοροι οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις που από το πρωί εκστομούνται εναντίον μου από μέσα ενημέρωσης και από κάποιους συναδέλφους σας που είναι αργόσχολοι.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Αξιόμεμπτη μεν η συμπεριφορά του βουλευτή Ευγένιου Χαμπουλά, αλλά θα κριθεί από τον κόσμο και όχι από Δικαστήριο, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευγένιου Χαμπουλά σε σχέση με το θέμα που προέκυψε με τη φωτογραφική ανάρτηση και τα σχόλια του βουλευτή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τα αμπελοπούλια ως αξιόμεμπτη.

Σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «η όλη συμπεριφορά του συγκεκριμένου βουλευτού είναι αξιόμεμπτη και θα κριθεί από τον κόσμο και όχι από το Δικαστήριο κατόπιν άρσης ασυλίας».

Πάντως, η Νομική Υπηρεσία έδωσε στην Αστυνομία δηγίες για παρακολούθηση των εξελίξεων χωρίς μέχρι στιγμής να διερευνάται ποινική υπόθεση σε σχέση με το θέμα που προέκυψε με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Λεμεσού Ευγένιο Χαμπουλλά και τις δηλώσεις και τοποθετήσεις του για τα αμπελοπούλια, μετά το σάλο που προκάλεσε η ανάρτηση σχετικής φωτογραφίας στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι η Αστυνομία απευθύνθηκε σήμερα στη Νομική Υπηρεσία για γνωμάτευση και “κατόπιν συνεννόησης οι δηλώσεις του βουλευτή έχουν αξιολογηθεί”.

Η Νομική Υπηρεσία, συνέχισε έχει δώσει οδηγίες για παρακολούθηση οποιασδήποτε εξέλιξης του όλου θέματος και σημείωσε πως “επί του παρόντος δεν έχουν δοθεί οδηγίες για διερεύνηση ποινικής υπόθεσης”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: