Τζόρτζεβιτς: «Ο Διαμαντίδης είναι κληρονομιά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ»




Σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN Greece, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο όραμά του για το «τριφύλλι», ενώ αποθέωσε τον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη. Συγκεκριμένα ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε μεταξύ άλλων σχετικά με την φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους «πράσινους»:

«Σκληρή άμυνα. Είναι ακριβώς το αντίθετο από το πώς ήμουν σαν παίκτης. Έτσι είναι όμως. Σκληρή άμυνα, γιατί έτσι νομίζω ότι μπορείς να “χτίσεις” και να έχεις κάτι, το οποίο έχουμε καταφέρει σε ένα επίπεδο. Η φιλοσοφία μου είναι ότι σημασία δεν έχει το “εγώ”, αλλά το “εμείς”. Δεν είναι το παιχνίδι “μου”, αλλά το παιχνίδι “μας”. Οι παίκτες πρέπει να το καταλάβουν το συντομότερο δυνατό. Και νομίζω ότι θα γίνει».

Σχετικά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τόνισε πως θέλει να του αλλάξει γνώμη για την απόφαση που έχει πάρει να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν, ενώ του έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Είναι ένας φανταστικός παίκτης. Και προσωπικότητα. Πάνω από όλα. Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος. Είναι στόχος μου να τον πείσω να συνεχίσει να αγωνίζεται. Γιατί το μπάσκετ έχει ανάγκη τον Διαμαντίδη και ο Διαμαντίδης πρέπει να παίζει σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Είναι ο παίκτης που, όταν μπαίνει στο δωμάτιο, η λάμψη του φωτίζει τα πάντα. Είναι μια κληρονομιά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: