Τσίπρας για τα ομόφυλα ζευγάρια: Κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ντροπής




Με τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, “κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ντροπής για το ελληνικό κράτος, αρνήσεων και περιθωριοποίησης ενός μεγάλο μέρους συμπολιτών μας, που δεν είχαν το δικαίωμα να συμβιώσουν με τον σύντροφό τους απολαμβάνοντας στοιχειώδη δικαιώματα και είχε οδηγήσει την Ελλάδα και σε καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.

Αυτό ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως για τη σημερινή ημέρα δεν αρμόζουν πανηγυρισμοί αλλά συγγνώμη στους πολίτες που μέχρι σήμερα στερούνταν ανθρώπινα δικαιώματα που απολαμβάνουν άλλοι πολίτες σε χώρες με προηγμένα νομικά καθεστώτα – και ιδίως το δικαίωμα “να σταθούν ισότιμα στον ανθρώπινο πόνο απέναντι στο νόμο”. Η θεσμοθέτηση του συμφώνου, “θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια, ίσως εδώ και μήνες, όσον αφορά την κυβέρνησή μας” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Με το σύνθημα “Νόμος είναι η αγάπη” μέλη ομοφυλοφιλικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, απέναντι από τη Βουλή, την ώρα που εντός του κτιρίου πραγματοποιείται η ψήφιση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, που επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ετεροφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των οργανώσεων και βρέθηκαν μαζί στο Σύνταγμα, δίπλα από τις εορταστικές εκδηλώσεις, “γιορτάζοντας την ισότητα, το να μην κρύβονται οι άνθρωποι, το δικαίωμα στην αγάπη”, όπως είπαν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε το “παρών” με δικό της πανό, διεκδικώντας περαιτέρω την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, γάμο και παιδοθεσία για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

http://mignatiou.com/2015/12/i-ntropi-tis-ch-a-frasis-pezodromiou-apo-tous-vouleftes-tis-nazistikis-organosis/

http://mignatiou.com/2015/12/simfono-simviosis-diaforopiisis-voulefton-apo-tin-episimi-thesi-tou-kommatos-tous/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: