Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της Ν.Δ.: Μεϊμαράκης 39,8%, Κυριάκος 28,5%




Ανακοινώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη ο Ευ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακολουθεί ο Απ. Τζιτζικώστας με 20,3% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 11,4%.

Την στρατηγική τους χαράσσουν οι δύο μονομάχοι της ΝΔ

Την στρατηγική τους ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία χαράσσουν Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, αναζητώντας μεταξύ άλλων και συμμαχίες.

Σύμφωνα με το Mega, το γαλάζιο “στρατόπεδο” ωστόσο επικρατεί εκνευρισμός τις τελευταίες ώρες, λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση των αποτελεσμάτων, καθώς 48 ώρες μετά την ψηφοφορία δεν υπάρχει τελικό αποτέλεσμα και δεν έχει ανακοινωθεί ο απόλυτος αριθμός των ψηφισάντων.

Όπως μεταδίδει η Ράνια Τζίμα επικαλούμενη στελέχη της Συγγρού, η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων αναμένεται εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο κ. Τραγάκης, στο 85% των αποτελεσμάτων έλαβαν: Ευ. Μεϊμαράκης: 39,51%, Κυρ. Μητσοτάκης: 28,27%, Απ. Τζιτζικώστας: 21,15%, Αδ. Γεωργιάδης: 11,07%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου μπορεί να ανατραπεί και διαμηνύει ότι η επόμενη εκλογή θα ξεκινήσει από μηδενική βάση. Σε δηλώσεις του, σήμερα, στους δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση του δεύτερου γύρου, επισημαίνοντας πως έχει εμπιστοσύνη στους νεοδημοκράτες.

Τόνισε ότι από τους πολίτες που ψήφισαν στον πρώτο γύρο, αρκετοί δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της ΝΔ και “έχουν μεγάλες απαιτήσεις από το κόμμα να κάνουμε σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση χωρίς λαϊκισμούς, με επάρκεια με αποτελεσματικότητα και πιστεύω ότι με τη δύναμή τους”, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως θα μπορέσει να τους εκφράσει πολιτικά από τις 11 Ιανουαρίου. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι η ενότητα της ΝΔ δεν κινδυνεύει σε καμία περίπτωση.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση του Mega για τη διενέργεια debate μεταξύ των δύο “μονομάχων” κάτι που δεν ισχύει όμως στην περίπτωση του κ. Μεϊμαράκη. Συνεργάτες του αναφέρουν πως η θέση του κ. Μεϊμαράκη για το ζήτημα δεν έχει αλλάξει και δεν συμμετέχει σε εσωκομματικό debate. Αν και ο ίδιος κρατάει έως τώρα κλειστά τα “χαρτιά” του, ενδεικτικές της στρατηγικής που αναμένεται να ακολουθήσει ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, είναι οι δηλώσεις στελεχών που τον στήριξαν, όπως του κ. Στυλιανίδη, ο οποίος απέδωσε τον όρο “νεφιλελεύθερος” στον κ. Μητσοτάκη. Αμέσως μετά, πάντως, την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να δημοσιεύσει γραπτή ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, άγνωστη παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο Απόστολος Τσιτζικώστας ενόψει της 10ης Ιανουαρίου, με στελέχη του επιτελείου του να επισημαίνουν πως δεν θα πρέπει να αναμένεται μία καθαρή δήλωση στήριξης του κ. Μητσοτάκη.

Αντίθετα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega δήλωσε πως στηρίζει την υποψηφιότητα Μητσοτάκη, διευκρινίζοντας πως στο πρόσωπό του βλέπει τον αρχηγό που μπορεί να ενώσει την παράταξη και να την μετατρέψει σε κεντροδεξιά. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, η εκλογή της 10ης Ιανουαρίου είναι ανοιχτή και κανείς δεν έχει εξασφαλίσει τη νίκη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: