“Τα βρήκαν” στο Κυπριακό Ελένη Θεοχάρους και Νικόλας: Συνεργασία στις προεδρικές;




Ανοικτοί σε εκλογική ή άλλου είδους συνεργασία είναι η Κίνηση “Αλληλεγγύη” της Ελένης Θεοχάρους και το ΔΗΚΟ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος (www.philenews.com).

Σε συνάντηση την Κυριακή το μεσημέρι στα γραφεία του ΔΗΚΟ τόσο η κα. Θεοχάρους όσο και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος μίλησαν για ταύτιση απόψεων στο Κυπριακό και στους χειρισμούς για διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και στις ανησυχίες και τις έγνοιες τους για τις εξελίξεις που προδιαγράφονται και το γεγονός ότι αυτές πρέπει να αποτραπούν.

Με αυτή τη συνάντηση η κ. Θεοχάρους εγκαινίασε κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

“Εγκαινίασα σήμερα μια σειρά επισήμων επαφών με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και παρατάξεων του τόπου μας σε μια προσπάθεια διερεύνησης της κατάστασης όσον αφορά τις εξελίξεις του εθνικού μας ζητήματος, που κατά τη δική μου εκτίμηση, βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη φάση και όσον αφορά άλλα ζητήματα γενικότερης συνεργασίας για το καλό του τόπου”, είπε η κ. Θεοχάρους σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που κράτησε λιγότερο από μία ώρα.

Είπε ότι με τον κ. Παπαδόπουλο συμφωνούν σε πάρα πολλά σημεία και υπάρχει συμφωνία σε όλα τα σημεία όσον αφορά το εθνικό μας πρόβλημα.

“Αγωνιούμε, έχουμε την ίδια μεγάλη αγωνία για τις εξελίξεις και νομίζω ότι είναι απαραίτητο να συντονίσουμε τις ενέργειές μας ούτως ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε ενδεχόμενες κακές εξελίξεις, όσον αφορά περαιτέρω συνεργασία όλα είναι υπό συζήτηση, όλα είναι ανοικτά και θα συνεχίσουμε τακτικές συναντήσεις για να μπορούμε να έχουμε ένα κανονικό συντονισμό για τα παραπέρα”, ανέφερε η Ευρωβουλευτής.

Η Ελένη Θεοχάρους με τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Φωτογραφία: Γιάννης Νησιώτης, www.philenews.com
Η Ελένη Θεοχάρους με τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Φωτογραφία: Γιάννης Νησιώτης, www.philenews.com

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την κ. Θεοχάρους για την πρωτοβουλία της να γίνει η συνάντηση την οποία και χαρακτήρισε “πραγματικά ενδιαφέρουσα, εποικοδομητική και χρήσιμη για πολλά ζητήματα που απασχολούν το λαό και τον τόπο”.

Ανέφερε ότι φυσικά κυρίαρχο ζήτημα είναι το Κυπριακό και ότι μέσα από τη συζήτηση “διαπιστώσαμε και επιβεβαιώσαμε για ακόμη μια φορά πως ταυτίζονται οι απόψεις μας σε πάρα πολλά ζητήματα κυρίως στο Κυπριακό, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις και τις ανησυχίες μας για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, για τις παρενέργειες της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Κυπριακό”.

“Και σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα αυτό το πάρα πολύ σημαντικό κεφάλαιο θεωρώ ότι οι θέσεις μας ταυτίζονται απόλυτα, ως επίσης θεωρώ ότι συμφωνούμε σε ότι αφορά την ανάγκη υπεράσπισης και διαφύλαξης της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως είναι φυσικό και εκ των πραγμάτων θεωρώ ότι όλες αυτές οι συγκλίσεις δημιουργούν μια προοπτική εκλογικής συνεργασίας μεταξύ του Κινήματος `Αλληλεγγύη` και του ΔΗΚΟ την οποία προοπτική εμείς θα αναλύσουμε και θα εξετάσουμε με θετικό φακό τις αμέσως επόμενες ημέρες”, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Σε ερώτηση τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν υπάρξουν εκλογές, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε “θα το δούμε στην πορεία (πως θα υπάρξει αυτή η συνεργασία)”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: