Τα σκεφτόσασταν καιρό κ. Αλεξιάδη;




Το ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα αρχίζει ολοένα και περισσότερο να καθίσταται εμφανές.

Διαφορετικά δεν υπάρχει εξήγηση για τη νέα «σοφία» που έριξε, ουσιαστικά, στο τραπέζι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, όπου, ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνονται μέσω αύξησης στην τιμή της βενζίνης, πέραν ενός τέλους που θα πληρώνουν όλοι. «Άλλο αυτός που έχει ένα αμαξάκι και πάει στη δουλειά του και άλλος αυτός που κάνει πολλά χιλιόμετρα», είπε ο πάνσοφος.

Και το γίνεται κ. υπουργέ αν κάποιος που έχει ένα μικρό αμαξάκι το χρησιμοποιεί στη δουλειά του; Θα τον γδάρουμε; Και τι γίνεται κ. υπουργέ με τον οικογενειάρχη που είχε την απαίτηση – άκουσον, άκουσον – να πάει, μια φορά την εβδομάδα, την οικογένεια μια βόλτα; Θα του πάρουμε το σκάλπ; Ή για να αποφύγει το «κούρεμα» θα πάει την οικογένεια βόλτα γύρω-γύρω στην πλατεία;

Ειλικρινά, όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας και όχι μόνο, αναρωτιέται κανείς αν ακούτε, οι ίδιοι στην κυβέρνηση, αυτά που λέτε. Ο καθείς αγοράζει ένα αυτοκίνητο, αναλόγως των δυνατοτήτων του, όχι για να τον χρεώνετε εσείς με το χιλιόμετρο, λες και είναι ταξιτζής.

Κατά τον υπουργό η λύση αυτή θα ωφελήσει όσους έχουν αυτοκίνητο, αλλά δεν το χρησιμοποιούν. Προφανώς το αγόρασαν για διακοσμητικούς λόγους, κ. Αλεξιάδη. Ίσως δε θα ήταν καλύτερο να το πουλήσουν και να πάρουν ένα μικρό, παιδικό και να το κρεμάσουν στα κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου, εκτός αν…σκοπεύετε να βάλετε τέλη και σε αυτά.

Για να μη μιλήσουμε για το τσίρκο του περιουσιολογίου, όπου δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά και αν δεν πρέπει να δηλώσουν και τίποτα χρυσά δόντια που έχουν κάποιοι συμπολίτες μας.

ΠΚ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: