Τα “μαζεύουν” ελαφρώς οι Τούρκοι για Ιράκ




Τα γυρίζει η Τουρκία σχετικά με την εισβολή των στρατευμάτων της στο Ιράκ. Με επιστολή του στον Ιρακινό ομόλογό του, ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου, δηλώνει πως η Άγκυρα δεν θα αναπτύξει δυνάμεις της στο ιρακινό έδαφος αν δεν καθησυχαστούν οι ανησυχίες της Βαγδάτης.

«Δεν θα υπάρξει ανάπτυξη στρατευμάτων στη Μπάσικα μέχρι να δεν καθησυχαστούν οι ανησυχίες του Ιράκ», είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου και τόνισε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να παράσχει υποστήριξη στο Ιράκ στον αγώνα του κατά του ΙΚ.

Οι Τούρκοι δηλώνουν πως σκοπός τους είναι η εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά. Σύμφωνα με το τουρκικό επιτελείο στο Ιράκ εισήλθαν 150 Τούρκοι στρατιωτικοί προς αντικατάσταση άλλων που ήταν ήδη εκεί. Μαζί τους αναπτύχθηκαν και 20 με 25 τεθωρακισμένα.

Εκπρόσωπος της αυτόνομης κουρδικής διοίκησης επιβεβαίωσε την άφιξη των τουρκικών στρατευμάτων και ανέφερε πως οι Τούρκοι θα αναπτυχθούν κοντά στη Μοσούλη, αλλά και στις περιοχές του Σοράν και του Καλαχολάν, στα ιρανικά σύνορα.

Σύμφωνα με το τουρκικό επιτελείο οι Πεσμεργκά εκπαιδεύονται στη χρήση πολυβόλων, όλμων και πυροβολικού. Μέχρι στιγμής οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 2.500 Κούρδους.

http://www.hurriyetdailynews.com/no-forces-to-be-deployed-in-mosul-until-baghdads-concerns-are-addressed-turkish-pm.aspx?pageID=238&nID=92160&NewsCatID=510

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: