Σε συγκαλυμμένη συνομοσπονδία οδηγούν οι υπό συζήτηση προτάσεις, λέει ο Σιζόπουλος




Οι προτάσεις που συζητούνται στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, θα οδηγήσουν σε μια λύση ιδιότυπης και συγκαλυμμένης συνομοσπονδίας, με σοβαρούς κινδύνους συνεχόμενων αδιεξόδων, και με απώτερο, ενδεχομένως, στόχο από πλευράς Τουρκίας, τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

“Με την ευκαιρία και της τελευταίας ενημέρωσης που είχαμε στο Εθνικό Συμβούλιο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι πολίτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τόσον οι προτάσεις, όσο και η μορφή και το περιεχόμενο που συζητούνται, θα οδηγήσουν όχι σε μια λύση δημοκρατική και βιώσιμης ομοσπονδίας, αλλά σε μια λύση ιδιότυπης και συγκαλυμμένης συνομοσπονδίας, με σοβαρούς κινδύνους συνεχόμενων αδιεξόδων,και με απώτερο, ενδεχομένως, στόχο από πλευράς Τουρκίας, τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται”, ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος.

Οι δηλώσεις του κ. Σιζόπουλου έγιναν στο περιθώριο συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ με θέματα προς συζήτηση, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό και τους προϋπολογισμούς του 2016.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: