Περδίκης: Ο Αναστασιάδης είπε ότι η εικόνα πως επίκειται λύση βασίζεται σε ανοησίες




Η εικόνα ότι επίκειται λύση στο Κυπριακό βασίζεται σε ανοησίες ανέφερε στο Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών του Εθνικού Συμβουλίου δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίας ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι έγινε αδρομερής ενημέρωση για τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας και για τις μυστικές συνομιλίες που διεξάγει με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Πρόσθεσε ότι το παράπονο των περισσοτέρων μελών του Εθνικού Συμβουλίου είναι ότι δεν υπάρχει συνεχής ενημέρωση και δεν υπάρχει αντιστοιχία των όσων λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με έγγραφα. “Δεν υπάρχουν στη διάθεση μας τα έγγραφα”, ανέφερε προσθέτοντας ότι υπάρχει θέμα ενημέρωσης.

Υπενθύμισε ότι υπάρχει επίσης απόφαση της Βουλής, που λήφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, με την οποία το νομοθετικό σώμα καλούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρουσιαστεί σε κλειστή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, για να ενημέρωσει του Βουλευτές, την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υλοποίησε, είπε.

Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα ενημέρωσης του κυπριακού λαού, ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας και συμμετοχής της κοινωνίας σε αυτό που οραματίζεται ο Πρόεδρος να πετύχει το συντομότερο δυνατό, συνέχισε.

Ο κ. Περδίκης είπε ακόμα ότι σημειώνει ότι ο Πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει ως ανοησία τα οποία διάφοροι λέγουν κτίζοντας μια εικόνα ότι η λύση του Κυπριακού είναι θέμα ολίγων μηνών ή συντόμου χρονικού διαστήματος.

Είναι θέμα σύντομου χρονικού διαστήματος εάν η Τουρκία εγκαταλείψει την αδιάλλακτη και μη εποικοδομητική της στάση, κατέληξε ο Πρόεδρος των Οικολόγων.

Ο Συλλούρης, δεν θεωρεί ότι υπήρξε πρόοδος

Ικανοποιημένος μέχρι στιγμής από την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Εθνικό Συμβούλιο εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Προέδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, σημειώνοντας ότι στα κεφάλαια που ενδιαφέρουν την πλευρά μας ο ίδιος δεν θεωρεί ότι σημειώθηκε πρόοδος.

Έγινε μια ενημέρωση, δεν έγιναν τοποθετήσεις, ρωτήσαμε κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις και θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα μια άλλη συζήτηση για να γίνουν οι τοποθετήσεις, ανέφερε ο κ. Συλλούρης εξερχόμενος από το Προεδρικό.

Από αυτά που άκουσα μένω ικανοποιημένος, αν και αν ενημερωθήκαμε ή όχι δεν μπορώ να ξέρω. Αν τα καταλάβαμε όλα ή όχι θα εξαρτηθεί και στη συνέχεια νομίζω, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν σημειώθηκε πρόοδος, ο κ. Συλλούρης είπε ότι «ούτε αυτό δεν μπορώ να το κρίνω, αν σημειώθηκε πρόοδος». Τουλάχιστον, πρόσθεσε, «δεν θεωρώ ότι σημειώθηκε πρόοδος στα σημεία εκείνα που έπρεπε να ενδιαφέρουν τη δική μας πλευρά». Κληθείς να πει ποια, αναφέρθηκε στο περιουσιακό, στις εγγυήσεις και στην αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.

Εξάλλου σε αναφορά του στην Υπηρεσία Φόρου Εισοδήματος, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί άρχισε να φέρνει αποτέλεσμα “και ελπίζω και έσοδα στο κράτος, δεν πρέπει να μείνουμε εδώ, πρέπει να πάμε και σε άλλες λίστες και στις λίστες εκροών και εκεί καθυστερούμε πάρα πολύ».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: